Uradno: Egipt dal zeleno luč, Parrondo se seli v Bundesligo

Minuli konec tedna smo na našem portalu že poročali o govoricah o vrnitvi Roberta Garcie Parronda v klubski rokomet. Govorice so tekle o morebitnem prestopu k nemškemu bundesligašu MT Melsungen, ki je pred kratkim odpustil glavnega trenerja Gudmundurja Gudmundssona. Parrondo je bil zainteresiran, čakal naj bi samo še na zeleno luč Rokometne zveze Egipta.


Roberto Garcia Parrondo je namreč leta 2019 prevzel vodenje članske reprezentance Egipta, s katero niza odlične uspehe. Ob ponujeni priložnosti za vrnitev v klubski rokomet Španec naj ne bi okleval, čakal pa je na zeleno luč iz Egipta. Le-to bi naj tudi dobil in se dogovoril za sodelovanje z nemškim bundesligašom.

41-letnik je po poročanju portala Handball World tudi uradno postal novi trener MT Melsungen. Španski strateg bo kot novi trener kluba uradno predstavljen jutri (sreda), svojo prvo tekmo na klopi Melsungena pa bi naj odigral že v četrtek proti Magdeburgu.

Roberto Garcia Parrondo je trenutno selektor rokometne reprezentance Egipta, s katero je v zadnjem času nizal dobre uspehe. Na OI v Tokiu je osvojil četrto mesto in se zapisal v zgodovino afriškega rokometa.

Bivši trener skopskega Vardarja je z makedonskim klubom leta 2019 osvojil evropsko klubsko krono, ko je zmagal EHF Ligo prvakov. Po nekaj letih brez klubskega rokometa pa se po poročanju portala Handball-Planet utegne vrniti v klubske vode.

Komentarji