Emir Taletović: Naša igra ni bila na nivoju

Velenjski rokometaši po nedeljskem obračunu proti španskim Granollersom niso imelo razloga za veselje. V 3. krogu kvalifikacij za skupinski del pokala EHF so bili na povratnem obračunu v Velenju z 33 : 24 boljši Španci. Velenjčani so v Španiji prikazali dobro igro in so imeli razlog za optimizem pred povratnim obračunom.


Načrte so Velenjčanom prekrižali Španci, ki so prikazali povsem boljšo predstavo kot na prvem obračunu. Že od prvega piska je bilo jasno, da je gostujoča ekipa v Velenje prišla izredno motivirana. V prvem polčasu so Velenjčani še držali stik z nasprotnikom. Razpoložen je bil domači vratar Emir Taletović, ki je v prvem polčasu zbral kar 10 obramb: »Naša igra danes ni bila na nivoju, nismo igrali tako, kot smo se dogovorili. Nikakor nam ni steklo v napadu, tudi v obrambi smo imeli nekaj težav. Igrali so zelo hitro, česar mi nekako nismo pričakovali od njih. Priigrali so si ogromno priložnosti za protinapade, ki so jih izkoristili, na drugi strani pa mi kar nekaj čistih priložnosti nismo izkoristili. Na koncu nam žal ni uspelo. Današnja igra ni bila na takšni ravni, da bi sploh lahko pomislili na napredovanje v skupinski del in Španci so po tej tekmi zasluženo napredovali. Smo pa veliko naredili že z uvrstitvijo v 3. krog kvalifikacij, kar je za našo letošnjo ekipo zelo dober rezultat. Hkrati bi se rad zahvalili vsem, ki so nas danes prišli podpreti v Rdečo dvorano.«

V drugem delu domači niso našli rešitve za razpoloženega gostujočega vratarja Oliveire de Almedia in upanja na napredovanje v skupinski del pokala EHF je bilo konec. Velenjčani tako končujejo z evropskimi tekmami v tej sezoni in se bodo bolj osredotočili na državno prvenstvo.

POKAL EHF, 3. KROG KVALIFIKACIJ
2. tekma, 18. november, 18.45 (Rdeča dvorana, Velenje):

GORENJE VELENJE : FRAIKIN BM. GRANOLLERS 24:33 (12:16)

GORENJE VELENJE: Taletović 10 obramb, Vujović 2 obrami, Logar, Mazej, Haseljić 2, Tajnik 3, Špelić 3, Matanović, Levc, Stojnić 2, Miklavčič 3, Banfro, Verdinek 4, M. Kavčič 2, A. Kavčič 5, Kete.

FOTO: Rok Jošt

Komentarji