Ocvirk po porazu proti Zaporožju: Nič še ni izgubljenega

Celjani so minuli vikend odpotovali na gostovanje k Zaporožju. Na tekmi 9. krog VELUX EHF lige prvakov so slavili domači, ki so se s prepričljivo zmago proti Celjanom povzpeli na 5. mesto skupine B in imajo točko prednosti pred celjskimi vitezi. Slovenski prvaki so sicer tekmo začeli dobro, a so v nadaljnjih minutah prevečkrat zapravljali napade in Zaporožje je postajal nedosegljiv za poraz.


Veliko problemov je bilo v celjski obrambi, ki ni bila na nivoju. Premalo agresivnosti in tokrat nerazpoloženih vratarjev Ferlina in Pantarja je Celjane stalo bolečega poraza v Ukrajini. Da je to bila tekma za pozabo je dejal tudi trener Celja Tomaž Ocvirk:
»Po tako hudem porazu je težko zbrati misli in takoj oceniti tekmo. Nismo bili pravi, čeprav smo dobro začeli, nato pa v napadu začeli izgubljati žoge. Namesto, da bi mi njim vsilili hitro igro, smo dobili preveč zadetkov, ko se po izgubljenih žogah ekipa ni mogla niti vračati v obrambo. Deset zadetkov je padlo iz naših napak, izgubili smo kar sedemnajst žog, igra v napadu je bila preveč statična in brez ideje. To seveda vpliva tudi na igro v obrambi, ki potem prav tako ni bila na nivoju. Tekmo moramo nemudoma pozabiti, naj nam bo šola, saj nas že v sredo čaka Koper in nato Nantes. Doma igramo veliko bolje, bolj sproščeno, upam, da nas bodo navijači kljub tej zaušnici prišli podpreti, mi pa bomo gotovo prikazali povsem drugačen obraz od današnjega. Nič še ni izgubljenega, doma igramo povsem drugače, zato verjamem, da nas čaka drugačen razplet kot danes.«

Celjske rokometaše ta vikend čaka nova preizkušnja v ligi prvakov. V trdnjavi Zlatoroga bodo gostili francosko ekipa Nantesa. Celjane zagotovo čaka težka naloga, a je ob pravem pristopu in dobrem vzdušju v dvorani na nedeljski tekmi mogoče prav vse.

FOTO: Gregor Katič

Komentarji