Mirza Haseljić: “V drugem polčasu smo popravili igro v obrambi in uspeli narekovati tempo igre.”

V vroči Bonifiki, s podporo domače publike, Koprčani v petek niso pričakovali nič drugega kot zmago. Koprčani so tekmo začeli nekoliko v krču, vendar pa, kot smo že navajeni, jim je v končnici ponovno uspelo (več tukaj).


45.minut tekme v polni Bonifiki je bilo popolnoma na strani gostujoče ekipe. Škofjeločani so se tudi na odmor odpravili z dvema zadetkoma prednosti, ki pa ju žal niso uspeli držati v drugem. Koprčanom je v končnici ponovno uspelo ter so zasluženo slavili. Ponovno je bil v odličilnih trenutkih tekme na pravem mestu domači vratar Mirza Haseljić: “Pričakovali smo zelo težko tekmo, ekipa Loke je izredno neugoden nasprotnik, saj igrajo hitro igro. Prvi polčas smo začeli nekoliko slabše, v napadu smo naredili kar nekaj napak ter s tem dopustili Loki, da iz protinapada zadane kar nekaj lahkih zadetkov. V drugem polčasu smo popravili igro v obrambi in uspeli narekovati svoj ritem igre. Na koncu nam je le uspelo zmagati.”

Že nekaj časa pa je pri Koprčanih v ospredju krožni napadalec Rok Marić: “Mislim, da smo lahko zadovoljni s samo z igro v drugem polčasu. V prvem smo naredili preveč napak, predvsem v napadu, kar se nam dogaja že nekaj časa. V drugem delu smo zaigrali bolje. Pokazali smo takšno igro kot jo znamo, izpostavili smo predvsem našo dobro pripravljenost. Trenerjevih navodil se vedno držimo, vedno poskušamo biti še boljši in priti do zmage.”

Koprčani sedaj zasedajo peto mesto lestvice. Za četrtouvrščenim Velenjem zaostajajo za točko, pred šestouvrčeno Loko pa imajo prav tako le točko prednosti. V naslednjem krogu pa jih že čaka neugodno gostovanje pri Celju Pivovarni Laško. V tekmi 1.kroga prvenstva so se Koprčani v domači dvorani Celjanom uspešno upirali do zadnje sekunde tekme, vendar pa so na koncu vselej slavili Celjani. Lahko mogoče tokrat pričakujemo preobrat?

RD Koper : RD Urbanscape Loka 29 : 23 (12 : 13)

RD Koper: Haseljić, Grzentič 4, Krečič 4, Matijaševič 2, Kocjančič, Postogna, Moljk, Smolnik 2, Sokolič 3, Guček, Zugan 1, Marić 6, Planinc 4(4), Stopar, Bratkovič 3

Trener: Uroš Rapotec

Izključitve: 12minut

7-metrovke: 4(5)

RD Urbanscape Loka: Božnar, Vrbinc 2, Šibanc 6(1), Gartner 3, Dolenc, Jamnik 4(2), Juričan, Bradeško, Mali, Pipp, Jesenko 3(2), Bogdanič-Jenko 1, Plestenjak, Klemenčič 1, Dobaj, Marinović 3

Trener: Robert Beguš

Izključitve: 6minut

7-metrovke: 5(7)

 

Pripravila: M.Fišter

Foto: Matia Ščukovt/RD Koper

Komentarji