Robert Beguš: ”Končna razlika vsekakor ni pravi pokazatelj.”

V Kopru smo v petek, 23.11., spremljali pravi derbi kroga. Med seboj sta se pomerila domača ekipa Kopra in gostje iz Škofje Loke. Koprčani so trenutno na vrhuncu svojega tekmovalnega zagona, saj nizajo zmago za zmago, igra Škofjeločanov pa nekoliko niha. Sicer so v prejšnjem krogu prvič slavili tudi v domači dvorani, ko so ugnali trebnajski Trimo. Tekmo so sicer odlično odprli gostje, ampak je v končnici ponovno prevladala koprska igra. Škofjeločani so morali priznati premoč domače ekipe (več tukaj).


Odličen začetek, vendar pa nekoliko slabši konec. Prvi polčas je bil popolnoma na strani gostujoče ekipe, tudi na odmor so se odpravili z dvema zadetkoma prednosti. Tudi sam začetek drugega polčasa je bil pisan gostom, vendar pa je na koncu vseeno prevladala boljša kondicijska pripravljenost in sama zagnanost domače ekipe. Škofjeločani so s tem porazom padli na 6.mesto lestvice. Za potouvrščenim Koprom zaostajajo za točko, pred sedmouvrščenim Trimom pa imajo dve točki prednosti.

Po tekmi je bil nekoliko razočaran tudi gostujoči trener, Rober Beguš:“Tekma je bila zelo izenačena, celo bolj kot kaže sam rezultat. Vse do 45.minute tekme smo igrali zelo dobro, nekajkrat smo bili tudi v vodstvu. Nato pa smo zgrešili kar nekaj lepih priložnosti, razbranil se je tudi domači vratar Haseljić. Ekipi Kopra se je uspelo odlepiti za tri zadetke, zgrešili smo tudi 7-metrovko. Koprčanov nismo več mogli uloviti. Kočna razlika pa vsekakor ni realen pokazatelj, mislim, da je Koper zasluženo zmagal. Menim pa, da bi po pokazani igri lahko bila razlika manjša.”

S trenerjevimi besedami pa se strinja tudi Tim Jenko Bogdanič: “Žal se vračamo iz Kopra s porazom. Za to je kriva predvsem slaba predstava v drugem polčasu, saj smo naredili preveč tehničnih napak. Na naslednji tekmi bomo poskusili to popraviti in priti do novih dveh točk.”

Tudi za Škofjeločane se sedaj začenja drugi del prvenstva. Tokrat bodo v domači dvorani gostili ekipo Dola TKI Hrastnik. V prvem delu z Dolani večjih težav niso imeli, v Dolanki so slavili s 23 : 25.

RD Koper : RD Urbanscape Loka 29 : 23 (12 : 13)

RD Koper: Haseljić, Grzentič 4, Krečič 4, Matijaševič 2, Kocjančič, Postogna, Moljk, Smolnik 2, Sokolič 3, Guček, Zugan 1, Marić 6, Planinc 4(4), Stopar, Bratkovič 3

Trener: Uroš Rapotec

Izključitve: 12minut

7-metrovke: 4(5)

RD Urbanscape Loka: Božnar, Vrbinc 2, Šibanc 6(1), Gartner 3, Dolenc, Jamnik 4(2), Juričan, Bradeško, Mali, Pipp, Jesenko 3(2), Bogdanič-Jenko 1, Plestenjak, Klemenčič 1, Dobaj, Marinović 3

Trener: Robert Beguš

Izključitve: 6minut

7-metrovke: 5(7)

 

Pripravila: M.Fišter

Foto: Matia Ščukovt/RD Koper 

Komentarji