Leon Rašo: “Seveda smo nezadovoljni z našo igro oz. z naborom točk.”

Novomeška Krka je v Maribor vsekakor odpotovala z željo po novi zmagi. Zadnja dva kroga jim nista bila ravno naklonjena, najprej so v Kopru izgubili proti domači ekipi, nato pa jim v Marofu ni uspelo ponoviti zmagoslavne igre iz superpokalne tekme. Tokrat so bili boljši Celjani. Vendar pa jim je tudi v Taboru zmanjkalo le malo. Po odličnih 45 minutah tekme jim je na koncu zmanjkalo moči. Morali so priznati premoč zdesetkanih Mariborčanov (več tukaj).


Čeprav so igro v Taboru odlično odprli Novomeščani, za sam konec tekme tega ne moremo reči. Sicer so narekovali tempo skozi celotno igro, vendar pa je sama končnica bila pisana na kožo domači ekipi. Nekoliko oslabljenim Mariborčanom je na koncu vselej uspelo in so zasluženo slavili. Novomeščani po treh zapirednih porazih trenutno zasedajo 8.mesto lestvice. Za sedmouvrščenimi Trebanjci zaostajajo za zgolj točko, pred devetouvrščenimi Ormožani pa imajo prednost dveh točk.

Po tekmi je misli strnil Leon Rašo: “Tekmo smo sicer v primerjavi s prejšnjimi tekmami začeli dobro, na igrišču je bila zelo dobra energija, pa tudi v obrambi smo igrali dobro. Drugi polčas smo začeli slabo, preveč medlo, koncentracija je bila slaba, povrhu vsega smo naredili preveč napak, kar so Mariborčani znali izkoristili. Seveda smo nezadovoljni z našo igro oziroma z naborom točk. Čaka nas ekipa Riko Ribnice, kamor bomo morali oditi stoodstotno skoncentrirani in motivirani in se do konca boriti, če želimo osvojiti zmago. Igrati bo potrebno vseh šestdeset minut.”

V naslednjem korgu Novomeščani odhajajo na gostovanje v Ribnico. V prvem krogu prvenstva so rokometaši novomeške Krke v domači dvorani z Ribnico remizirali, lahko mogoče tudi sedaj pričakujemo podoben izzid?

RK Maribor Branik : MRK Krka 28 : 27 (12 : 15)

RK Maribor Branik: Đurica, Žabič 2, Planinšek, Marušič 2, Sok 3, Šol 2, Simonič, Velkavrh 8, Budja, Jerebie 1, Golik 5(1), Buneta 5, Štumpfl

Trener: Marko Šibila

Izključitve: 2minuti

7-metrovke: 1(2)

MRK Krka: Rašo L. 2, Bevec, Didovič 5, Okleščen 2, Pršina 3, Tomić, Irman 2, Jakše 2, Klemenčič, Rašo D., Batagelj, Papež 9(1), Kukman 1, Matko, Imperl, Florjančič 1

Trener: Mirko Skoko

Izključitve: 6minut

7-metrovke: 1(5)

Pripravila: M.Fišter

Foto: MRK Krka

Komentarji