Matija Golik: “Med odmorom smo se zmenili, da zaigramo bolj čvrsto in povezano.”

V petek, 23.11., smo lahko v dvorani Tabor spremljali dvoboj med mariborskim Branikom in novomeško Krko. Tekmo so odlično odprli gostujoči rokometaši, vendar pa je Mariborčanom v drugi polovici drugega polčasa uspel preobrat, ki jim je prinesel tudi končno zmago (več tukaj). S tem so Mariborčani uspeli prehiteti tretjeuvrščeno Gorenje iz Velenja, Novomeščani pa so padli na 10.mesto lestvice.


Zdesetkanim Mariborčanom vendarle uspel preobrat. Po zelo slabem začetku jim je, kljub poškodbam in boleznim, ki zadnje dni razsajajo po mariborskem taboru, vendarle uspel preobrat. Zaostanek prvega polčasa so v drugem uspešno nadoknadili in tudi zasluženo slavili. Z zmago so se tako povzpeli med najboljše tri. Vendar pa sama prednost ni tako velika. Četrtouvrščeno Velenje za njimi zaostaja zgolj za točko (naj pa tu še omenimo, da imajo Velenjčani odigrano tekmo manj), prav tako pa petouvrščeni Koprčani zaostajajo zgolj za dve točki. Drugo in prvo mesto pa sta nekoliko še nedosegljivi. Drugouvrščena Ribnica ima prednost štirih točk, prvouvrščeni Celjani pa pet.

Po tekmi pa je misli strnil Matija Golik: “Tekmo smo začeli slabo, kot bi bili v krču, ki nas je držal do konca prvega dela. Med odmorom smo se zmenili, da zaigramo bolj čvrsto in povezano ter predvsem odločno v obrambi. Takšno igro smo tudi prikazali na parketu in nasprotniku tako onemogočili lahke zadetke. Nam je uspelo, da smo zadeli nekaj pomembnih golov. Pokazali smo karakter in odigrali tudi za tiste soigralce, ki so tokrat manjkali zaradi poškodb ali bolezni.”

Z 11.krogom so rokometaši zaključili prvi del sezone. V naslednjem krogu se začenjajo že povratni dvoboji. Mariborčani bodo v domači dvorani gostili ekipo Dobove. V prvem delu prvenstva z Dobovo večjih težav niso imeli. V gosteh so slavili z 23 : 28.

RK Maribor Branik : MRK Krka28 : 27 (12 : 15)

RK Maribor Branik: Đurica, Žabič 2, Planinšek, Marušič 2, Sok 3, Šol 2, Simonič, Velkavrh 8, Budja, Jerebie 1, Golik 5(1), Buneta 5, Štumpfl

Trener: Marko Šibila

Izključitve: 2minuti

7-metrovke: 1(2)

MRK Krka: Rašo L. 2, Bevec, Didovič 5, Okleščen 2, Pršina 3, Tomić, Irman 2, Jakše 2, Klemenčič, Rašo D., Batagelj, Papež 9(1), Kukman 1, Matko, Imperl, Florjančič 1

Trener: Mirko Skoko

Izključitve: 6minut

7-metrovke: 1(5)

Pripravila: M.Fišter

Foto:  RK Maribor Branik

Komentarji