Konec evropske sezone za Velenjčane

Velenjčane je natanko po enem tednu čakala povratna tekma tretjega in hkrati zadnjega kroga kvalifikacij za pokal EHF proti španskemu Granollersu. V španiji so Velenjčani z majhno razliko uspeli priti do zmage in si tako pred povratnim srečanjem priigrali ugoden rezultat. Domači rokometaši so kljub borbi do zadnje sekunde morali priznati premoč Špancem in se tako poslavljajo od pokala EHF.


Na začetku sta ekipi igrali povsem izenačeno, a so Velenjčani bili tisti, ki so narekovali tempo. V 13. minuti so z golom Matica Verdinka povedli z 8 : 5. Razpoložen je bil domači vratar Emir Taletović, velenjska obramba je do 15. minute delovala zelo korektno. Na polovici prvega polčasa pa so na plin stopili gostje, ki so pripravili pravi preobrat. Z delnim rezultatom 4 : 0 so Španci povedli z 9 : 13. Velenjčani so popustili in gostujoči rokometaši so le še povečevali svojo prednost. Slaba igra domačinov je bila razlog za prejetih 16 golov in zaostanku ob polčasu z 12 : 16.

Drugi del so bolje odprli gostje, ki so z golom v 31. minuti še povišali svojo prednost. Nemočni Velenjčani so iskali priključek, a Španci jim niso pustili dihati. V velenjskih vratih v drugem polčasu niso imeli razpoloženega vratarja. Velik problem v igri Velenjčanov je bila neučinkovitost v napadu, ki se je proti koncu le povečevala. Domačini so zapravljali žoge kot po tekočem traku in v 52. minuti so Španci dosegli svojo najvišjo prednost na tekmo doslej (28 : 21). Nemočni Velenjčani so kljub izjemni borbi tekmo izgubili in se poslavljajo od letošnje evropske sezone. Najboljši strelec Velenja je bil Matic Verdinek, ki je zadel 4-krat.

3. KROG KVALIFIKACIJ ZA POKAL EHF, PRVA TEKMA

Nedelja, 25. november ob 18:45, Velenje
RK Gorenje Velenje : Fraikin BM. Granollers 24 : 33 (12 : 16)

FOTO: RK Gorenje Velenj Facebook

Komentarji