Celjani praznih rok iz Ukrajine

Celjski vitezi so danes v 9. krogu VELUX EHF lige prvakov gostovali pri neposrednem konkurentu za uvrstitev v izločilne boje tega tekmovanja Motor Zaporožju. Eno izmed najpomembnejših tekem lige prvakov so Celjani začeli dobro, v 6. minut prišli tudi do prvega, a hkrati zadnjega vodstva na tekma. Po dobrem uvodu so na plin stopili Ukrajinci, ki so povsem nadigrali Celjane in zasluženo zmagali.


Celjani so tekmo začeli odločno. S tremi zaporednimi zadetki so v 6. minuti uspeli priti do vodstva (3 : 2). Do 20. minute pa so Celjani povsem popustili. V napadu so podarjali žoge nasprotni ekipi, ki pa je bila precej bolj učinkovita kot v Celju. V napadu ni steklo, manjkalo pa je tudi nekaj agresivnosti v obrambi. Na zadnjih tekmah sicer odličen Klemen Ferlin na današnji tekmi ni bil razpoložen, kar se je zelo poznalo v celjski igri. Celjani niso našli pravih rešitev v napadu, žoge so izgubljali tudi ob igralcu več. V 23. minuti so celjski rokometaši uspeli za nekaj trenutkov prekiniti črn niz in zadeli 3-krat brez prejetega gola, a se domača ekipa do konca polčasa ni ustavila in polčas dobila z visoko prednostjo (18 : 12)

Drugi polčas se je odvijal brez pravih presenečenj. Celjski vitezi še vedno niso uspeli razrešiti ukrajinske igre, ki je bila zares odlična. Ni bilo prave energije in motivacije. V vratah je tokrat nerazpoloženega Klemna Ferlina zamenjal Aljaž Panjtar, ki pa ni uspel zmanjšati visoke razlike. Celjani so imeli veliko težav tudi pri realizaciji in vračanju v obrambo, kjer so tudi prejeli največ golov. Gostom iz Slovenije do konca tekme ni uspelo pripraviti presenečenja in se iz Ukrajine vračajo z grenkim porazom ( Ukrajinci so se oddolžili Celjanom za poraz v Zlatorogu (36 : 27). Najučinkovitejši pri Celjanih je bil Rok Ovniček, ki je zadel 5-krat.

LIGA PRVAKOV, 9. KROG
Nedelja, 25. november ob 17:00, Zaporožje (Ukrajina)
HC Motor Zaporozhye : RK Celje Pivovarna Laško 36 : 27 (18 : 12)

FOTO: RK Celje Pivovarna Laško Twitter

Komentarji