Epilog državnega prvenstva v rokometu na mivki

V nedeljo je v Športnem parku Dobova potekal zadnji letošnji turnir državnega prvenstva v rokometu na mivki. Dobili smo še zadnje štiri prvake in sicer v fantovskih in dekliških kategorijah do 12 in 14 let.


Med dekleti, rojenimi leta 2008 in mlajšimi, so se naslova razveselile rokometašice ekipe iz Tržiča, njihove klubske kolegice iz druge ekipe pa so zasedle četrto mesto. Srebro so osvojile članice zasedbe Krke iz Novega mesta, bron pa Vrhničanke. Za najboljšo vratarko je bila izbrana Manca Štular (ŽRK Tržič 1), za igralko pa Ela Justin (ŠDRŠ Vrhnika).
 
Pri dve leti starejših rokometašicah je naslov osvojila logaška Zvezda, za njo pa se je zvrstila Vrhnika ter obe Tržiški ekipi. Med vratnicama se je najbolj izkazala Nuša Gostiša Pavlin (RK Zvezda Logatec), najboljša rokometašica turnirja v tej starostni kategoriji pa je postala Gaja Pravk Bogataj (ŠDRŠ Vrhnika).
 
Med najmlajšimi fanti je zmaga ostala doma v Dobovi, ki so ji sledili rokometaši Cerkelj in Brežic. Najboljši vratar je postal Tristan Pavlin (RK Cerklje), igralec pa Val Bertol (MRD Dobova).
 
Za naslov med fanti do 14 let sta se pomerili dve ekipi. Na regionalnem dvoboju je tudi tu zmaga ostala v Dobovi, srebro pa so v Brežice odnesli tamkajšnji rokometni upi. Oba najboljša posameznika tega turnirja sta prihajala iz vrst Dobove. Anton Šarič je postal najboljši vratar, Miha Maček pa igralec.
 
Komentarji