Epski povratek Ljubljane v Novem mestu!

Napet dvoboj ekip na dnu lestvice je po neverjetnem finišu pripadal rokometašem Ljubljane. Po tem ko je Krka z visokim vodstvom praktično nadzorovala doberšenj del srečanja, so v drugem polčasu Ljubljančani pokazali zobe in dosegli zasluženo in krvavo potrebno zmago.


Uvodne minute so v celoti pripadale Krkašem, ki so s petimi zaporednimi zadetki povozili goste. Zanje se je gol prvih enajst minut zdel zaklet. Za nameček je stoodstotne priložnosti branil Luka Radović. Strelski post je za Ljubljančane prekinil Peter Šiško, ki je z jezo z devetih metrov končno razparal mrežo domačega vratarja (5:1). Toda težave v napadu varovanci Bojana Čotarja niso znali odpraviti. Prek dveh zaporednih zadetkov Tilna Kukmana je Krka znova povedla za 5 (8:3). Tu in tam je sledil gostujoči preblisk, a serije, ki bi jih približala niso uspeli sestaviti. Prvi polčas je pripadal Krki z visokih 12:8.

Ljubljančani so v nadaljevanju le ujeli utrinek napadalnega ritma in prišli na ‘zgolj’ dva zadetka zaostanka (12:10). Medtem je tri zaporedne čiste priložnosti Krkašem ubranil Tilen Grudnik, novi domači strateg Mirko Skoko pa je bil primoran vzeti minuto odmora, po tem ko je Vid Lukman Ljubljano popeljal le še na gol razlike. (14:13). Nalet gostov sta po prekinitvi z dvema uspešnima protinapadoma umirila Jan Bevec in Marko Majstorović, a so ti po dvominutni  domači izključitvi znova udarili. Kmalu so se rokometaši prestolnice znova znašli v igralski premoči in po mučnih 46-tih minutah končno izenačili (17:17). Po vnovični obrambi razpoloženega Grudnika je Žiga Stopar izsilil še sedemmetrovko, ki jo je na huronsko navdušenje s klopi uspešno zaključil Miha Tomšič. Ljubljana je povedla.

Sledil je revolveraški obračun obeh strani, tekma pa je zasluženo dobila svoj pričakovani naboj. Ekipi sta si izmenjavali vodstvo in si delili izenačenje, napeta končnica, ki se je v začetku zdela neverjetna, pa je postala neizogibna. Za vodstvo Ljubljančanov 21:20 je v 58. minuti zabil Miha Kolmančič, a mu je z druge strani vrnil in izenačil Jaka Avsec. Po napaki gostov v napadu, se je Majstorović sam znašel pred Grudnikom, a naredil prestop in napad za zmago prepustil Ljubljančanom. Za zaključek so imeli le še peščico sekund. Sprva je strel Tomšiča izpod pasu je v bok zadel soigralca Stoparja, a žoga se je odbila na krilo točno v roke Slavka Eraka. Ta se je tik pred zaključno sireno iz praktično mrtvega kota pognal v zrak in z izjemnim zadetkom v zadnji sekundi svojemu moštvu prinesel neverjetno zmago.

 

Foto: MRK Krka/Gašper Simonič

Komentarji