Petnajst minut brez zadetka ključnih za poraz Loke v Trebnjem

V dvorani OŠ Trebnje smo spremljali dvoboj med ekipama RK Trimo Trebnje in RD Urbanscape Loka. Trebanjci so po porazu na zadnji tekmi proti ekipi Slovenj Gradca,na domačem parketu lovili novo zmago. Ločani, ki so še vedno v zaostanku kar nekaj tekem v zadnjem obdobju igrajo dober rokomet, a so nekajkrat za las izgubili cel komplet točk.


V tekmo so bolje vstopili domačini in v 4. minuti vodili že 4:2. A gostje iz Škofje Loke rezultat ekspresno prišli najprej do izenačenja nato še do vodstva (4:5). Tako je moral reagirat Uroš Zorman s svojo prvo minuto odmora. A Ločani so takoj po minuti odmor prednost povišal še za en zadetek (4:6). Gostje so imeli v nadaljevanju vse skozi dva gola prednosti. K temu jim je pomagal tudi vratar Jošt Juričan, ki je zbral kar nekaj lepih obramb. Ta rezultat pa bi lahko bil tudi bistveno drugačen. Obe ekipi sta imeli veliko priložnosti za znižanje oziroma povišanje rezultata, a so tehnične napake onemogočile drugačen potek srečanja. Igro gol za gol smo spremljali vse do 23. minute, ko je domačinom izenačenje na 11:11 prinesel Anže Dobovičnik. Gostje so si še enkrat priigrali dva zadetka prednosti (11:13), a so do konca polčasa gostitelji ujeli tudi to in tako sta ekipi na odmor odšli rezultatsko poravnani ob rezultatu 14:14.

V drugi polčas pa so bistveno bolje vstopili domačini, ko so si z delnim izidom 4:1 priigrali prednost z 18:15. Tako je s hitro minuto odmora reagiral gostujoči strateg Robert Beguš. V nadaljevanju smo spremljali dokaj enosmerno srečanje. Gostitelji so prednost višali. Ločani so svoj prvi zadetek dosegli po kar petnajst minutnem postu brez zadetka. Takrat so zaostanek znižali na pet golov 21:16. Lahko rečemo, da je bilo teh petnajst minut brez zadetka Loke, danes ključnih za goste. V tem času so si Trebanjci namreč priigrali dovolj veliko razliko, ki so jo do konca tekme le še nadzorovali. Tako so tekmo brez večjih težav pripeljali do konca in slavili z rezultatom 28:22

Pri domačih je bil s 5 zadetki najučinkovitejši Leon Rašo, pri gostih je z 10 goli izstopal Grega Jamnik.

TRIMO TREBNJE : URBANSCAPE LOKA  28:22 (14:14)
Rašo 5, Cirar 4; Jamnik 10, Jesenko 5

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

FOTO: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Komentarji