Evropsko prvenstvo: Slovenija po trdem boju do zmage

Slovenska mladinska reprezentanca je na drugi tekmi evropskega prvenstva s 28:27 premagala Ferske otoke. Po trdem boju je Slovenija prišla do prvih točk. 


V začetku tekme smo bili priča zelo izenačeni in napeti tekmi. Slovenija se nikakor ni mogla odlepiti od reprezentance Ferskih otokov. V drugi polovici prvega polčasa, pa jim je v 21. minuti uspelo najvišje vodstvo na tekmi. Zahvaljujoč obrambam vratarja in črnim minutam Ferskih otokov, je Slovenija v 21. minuti vodila za pet zadetkov. Slovenci so nato na odmor odšli s prednostjo treh zadetkov (18:15). 

V drugi polčas je z dvema zaporednima zadetkoma bolje vstopila reprezentanca Ferskih otokov. Slovenija je kljub borbeni igri uspela obdržati vodstvo do 23. minute drugega polčasa, potem pa so se jim igralci Ferskih otokov, s tremi zaporednimi zadetki približali in izenačili na 24:24. Izenačenje ni trajalo dolgo. Slovenci so se vrnili in z borbeno igro prišli do prve zmage na evropskem prvenstvu. Tekma se je končala z rezultatom 28:27. 

Za najboljšega igralca na strani Slovenije je bil izbran vratar Luka Zupančič.

 

FERSKI OTOKI : SLOVENIJA 27:28 (15:18)

Slovenija: Zupančič (+13), Strašek (+4); Janc 8, Miklavec 1, Lukman 1, Rot 1, Čirović 7, Fergola 1, Kačičnik 1, Vidmar 3, Gregorič 4, Mlivić, Muminović 1, Debelak.

 

FOTO: RZS FB

Komentarji