Ferjan: “To je stalna praksa v Mariboru”

Poročali smo o aferi, ki sta si jo zakuhala RK Maribor Branik in Mark Ferjan (več tukaj – klik). Sedaj pa na dan prihajajo tudi druge obtožbe, kaj vse je šlo v klubu narobe. Seveda smo se pozanimali pri obeh deležnikih.


Mark Ferjan: “Ko sem se pogovarjal z nekaterimi soigralci in tudi bivšimi igralci tega kluba, so mi rekli, da je to že njihova (op.p. klubska) stalna praksa. Na tak način izsiljujejo igralce, da bi ti izgubili željo po igranju in zapustili klub. Tako so nagnali že kar nekaj igralcev,” je povedal vratar, ki še zaenkrat ne ve, kje in kako se bo nadaljevala njegova športna pot.

PLESEN V STANOVANJU

Ferjan tudi pravi, da je bilo stanovanje v zelo slabem stanju. Na stenah je bila plesen, klub pa ni naredil ničesar, da bi to plesen saniral. Zgolj prebelili naj bi stene, to je pa vse. V klubu sicer niso zanikali te Ferjanove trditve, so pa opozorili, da tudi Ferjan ni imel zelo visokih higienskih standardov bivanja, saj imajo fotografije njegove sobe, ki to dokazujejo.

HRANA MED KORONO

Določeni igralci so imeli v pogodbi zagotovljen en obrok na dan. Do nevšečnosti je prišlo, ker je restavracija, s katero je imel mariborski klub dogovorjeno hrano, zaprla svoja vrata zaradi protikoronskih ukrepov vlade. Klub je vsem tem igralcem doplačal 3 evre na dan, da so si lahko zagotovili obrok. Igralci so se pritožili, da je 3 evre na dan premalo za obrok, nakar so v klubu naredili računico in jim jo tudi predstavili, kako si pripraviti zdrav in hranilen obrok. (Ne)smiselnost klubskega “ukrepa” ocenjujte sami, mi navajamo zgolj dejstva. Pet soigralcev in sostanovalcev ima po klubskih besedah 15 evrov dnevno za pripravo obroka, kar naj bi, kot pravijo, zadoščalo.

 

Komentarji