POLITIČNA AFERA V ŠPORTU? Ferjan odpisan, Maribor zanika

V RK Maribor Branik že zadnji dve sezoni ne zasedajo na lestvici mest, ki bi si jih morda želeli. V zadnji sezoni so si sicer brez velikih težav zagotovili obstanek, a tokrat se je zataknilo na relaciji igralec-klub. Mark Ferjan ima s klubom še veljavno pogodbo za prihajajočo sezono, a so ga iz kluba obvestili, da ne računajo nanj. Ferjan pravi, da je za to kriva politika!


Mark Ferjan, 23-letni vratar je svojo rokometno pot začel pri Krim-Olimpiji (op.p. zdaj spremenjeno ime kluba v MRK Ljubljana), nato se je kot kadet preselil v Fuchse Berlin, kjer je že trkal na vrata članske ekipe, za tem je bil posojen v Emsdetten, pred dvema sezonama pa je prišel v Maribor.

FERJAN: “DENARJA NI, PLAČE NE BOM DOBIL”

Mariborčani so objavili, da bo vratarska trojica v prihodnji sezoni Strašek, Lorger, Milačić, medtem ko Ferjan trdi, da ni vedel za to, da nanj ne računajo. Na Facebooku sem prebral, da zapuščam klub, čeprav sem imel z njim še enoletno pogodbo. Dva dni pred tem so mi sporočili, da nimajo denarja in da plače ne bom dobil, čeprav so jo dobili vsi drugi igralci. Dodali so, da bi ob mojem odhodu vzeli še odškodnino. To se mi je zdelo zelo nenavadno, saj smo dotlej funkcionirali super. Ko sem se pogovoril z nekaterimi soigralci, tudi bivšimi igralci tega kluba, so mi rekli, da je to že njihova stalna praksa. Na tak način s kršitvami pogodb izsiljujejo igralce, da bi ti izgubili željo po nadaljnjem igranju in zapustili klub. Tako so nagnali že nekaj igralcev. Kot odziv na članek z njihove strani sem pod njihovo objavo zapisal, da o tem ne vem nič, da imam še veljavno pogodbo in da je to ‘fake news’. No, kot sem izvedel pozneje, je ta nesoglasja povzročilo dejstvo, da sem bil z družino udeleženec na nekaj petkovih protivladnih protestih. Kot zelo politično opredeljenemu klubu (bratu predsednika kluba Kristijana Petka Borutu Petku pravijo čudežni deček SDS) jim namreč ne ugaja moja levosredinska politična usmerjenost. Kot razlog odpovedi so tako zapakirali, da rušim homogenost v klubu. Gospoda Petka sicer igralci sploh ne poznamo, saj vse vodi iz ozadja. Poznamo samo Mihaela Pisanca in Branka Bedekoviča kot poslovnega in športnega direktorja, ki delata po njegovih navodilih,” je za Ekipo povedal Mark Ferjan. 

OBJEKTIVNO: FERJANOVA IZJAVA NE DRŽI V CELOTI

Seveda so se bili primorani na obtožbe odzvati v mariborskem klubu, kjer zatrjujejo, da niso nikakor politično usmerjeni. Prav tako je tu Ferjan navedel nekatera dejstva, ki ne držijo. Kristjan Petek v klubu že več kot 10 let ni predsednik. To funkcijo sedaj opravlja Mihael Pisanec. Funkcijo športnega direktorja pa ima Branko Bedekovič. V Mariboru tudi trdijo, da “se RK Maribor Branik tako v preteklosti kot tudi dandanes ni nikoli politično opredeljeval. Klub bo zaradi neresničnih navedb in obtožb primoran sprožiti nadaljnje postopke, da zaščiti svoj ugled in dobro ime.”

Prav tako je trener mariborske ekipe Luka Žvižej razložil, zakaj ne računa več na Ferjana. “Pri odločitvi za spremembo v vratih je šlo izključno za športno odločitev, ki smo jo sprejeli skupaj s sodelavci. V ekipi si želim igralce, ki si želijo biti del kluba, le tega postaviti na prvo mesto in ne svojih lastnih interesov. To je bil razlog, da smo se odločili za zamenjavo.”

Za odziv smo povprašali tudi predsednika RK Maribor Branik, Mihaela Pisanca“Ne drži, da smo Marku prekinili pogodbo zaradi udeležbe na protivladnih protestih. Tu sta napačno interpretirani dve zadevi. Prva je ta, da je pogodba veljavna. Mi nismo pogodbe prekinili. Druga zadeva pa je, da nas ne zanima, kaj igralci delajo v prostem času in kje hodijo. Mark je že več kot pol leta govoril, da bo šel v drug klub, zato smo njegove besede vzeli resno in pripeljali novega vratarja.”

CELOTEN ODZIV MARIBORA

Odziv na neresnične obtožbe v športnem dnevniku Ekipa

Nadaljevanje “afere” bomo sproti spremljali in vas tudi objektivno obveščali o informacijah. 

Komentarji