Celje, Trimo in Ormož dobili evropske nasprotnike

Na današnjem žrebu za EHF, ki je potekal na Dunaju sta RK Trimo Trebnje in RK Celje Pivovarna Laško dobila nasprotnika v prvem krogu evropske lige. Obe slovenski moštvi se bosta merili z danskim nasprotnikom. 


Rokometaše Trima čaka dvoboj s Holstebrojem, Celjani pa se bodo udarili z GOG Gudmejem. Prvi tekmi bosta na sporedu bodisi 28., bodisi 29. avgusta, povratni pa bosta na Danskem ali 4., ali pa 5. septembra.

V skupinski del evropske lige je že uvrščeno tudi Gorenje, ki si je to mesto zagotovilo kot slovenski prvak. Velenjčani imajo tudi nekaj možnosti za nastop v Ligi prvakov, ta pa je odvisen od makedonskega Vardarja, ki mora izplačati dolgove v višini milijon evrov.

Del žreba na Dunaju pa sta bili še dve slovenski moštvi. RK Jeruzalem Ormož in rokometašice Mlinotesta bosta z igrami pričela v drugem krogu tekmovanja. Ormožani se bodo merili z zmagovalcem dvoboja med islandskim Selfossom in češkimi Koprivnicami, Mlinotest pa bo zaigral s švedskim Kristianstadom. Prva obračuna drugega kroga bosta na sporedu 16. ali 17. oktobra, povratni srečanji pa 23. ali 24. okrobra.

RK Jeruzalem Ormož bo v 2. krogu EHF pokala igral proti zmagovalcu para KH ISMM KOPRIVNICE (Češka) – SELFOSS (Islandija). 

Gorenje je že uvrščeno v skupinski del evropske lige.

Komentarji