Ferlin z dolgoročno pogodbo pri Erlangnu

Včeraj je v javnost odjeknila novica o podaljšanju pogodbe enega izmed slovenskih legionarjev v 1. nemški Bundesligi. Slovenski reprezentant Klemen Ferlin je zadovoljen v Erlangnu, prvotna pogodba bi se mu iztekla po koncu sezone 2022/2023, a je še pred tem podpisal novo pogodbo do poletja 2026.


Slovenski reprezentant se je v tujino prvič podal v poletju 2020, ko je v prvo nemško Bundesligo prestopil iz Celja. V najkakovostnejše državno tekmovanje v Evropi se je 32-letni Slovenec hitro ujel. Po prvi sezoni v Erlangnu je zadovoljil pričakovanja in ambicije kluba ter si tako prislužil novo podaljšanje pogodbe.

Pri HC Erlangen so podpis s Ferlinom označili kot velik mejnik: “Ni presenečenje, da so si Klemna želeli številni klubi v Evropi, še posebej, ker na voljo ni veliko vrhunskih vratarjev njegovega kova. Zato smo pri Erlangenu ponosni, da se je Klemen odločil ostati s trenutno petouvrščeno ekipo bundeslige,” je na spletni strani zapisal nemški prvoligaš.

“Res sem zadovoljen z novo pogodbo. Moja družina in jaz se tukaj počutimo zelo dobro, kar je bil eden poglavitnih razlogov, da podaljšamo sodelovanje. Imamo zelo dobro ekipo in sijajno vzdušje, zato se že veselim naslednjih let v tem klubu. Sam bom ekipi pomagal po najboljših močeh, da uresničimo zadane cilje,” je ob podaljšanju pogodbe dejal Klemen Ferlin.

 

FOTO: HC Erlangen

Komentarji