Filip Rakita: “Uresničile so se mi sanje”

Na uradni spletni strani Rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško so sporočili novico o podpisu pogodbe z mladim Filipom Rakito. Ravno na njegov 18. rojstni dan je podpisal svojo prvo profesionalno pogdoba, v Celju pa bo ostal najmanj do leta 2023.


Rakita je vzgojeni igralec Celja, ki je nastopal za vse mlajše kategorije kluba. V prejšnji sezoni je že debitiral pri članski ekipi in na 11 tekmah dosegel 16 zadetkov. Mladinski reprezentant že od začetka letošnje sezone trenira pri članski zasedbi, ko pa se pojavi priložnost je del nje tudi na igrišču. V sezoni 2019/2020 je nastopil na dveh tekmah v Ligi prvakov in proti Szegedu dosegel svoj prvi zadetek v tem tekmovanju. Nastopil je tudi na dveh ligaških tekmah, na zadnji tekmi v tem tednu, v sredo proti Ormožu je bil z devetimi goli prvi strelec tekme. S trdim delom predanostjo je tako dokazal klubu, da lahko v prihodnosti resno računajo nanj. Prav na svoj 18. rojstni dan je mladenič podpisal svojo prvo pogodbo, po kateri bo član Celja vsaj do izteka sezone 2022/23.

  • me in priimek: Filip Rakita
  • Rojstni datum: 9. 11. 2001
  • Kraj rojstva: Celje
  • Višina/teža: 185 / 73
  • Igralno mesto: Levo krilo
  • Dosedanji klubi: RK Celje Pivovarna Laško

Filip Rakita: “Brez besed sem. Uresničile so se mi sanje, moja največja želja, da bom lahko enkrat del tega kluba v članski konkurenci. Podpis je potrditev dobrega dela, a zavedam se, da me v prihodnje čaka le še več tega. Le s trdim delom bom lahko napredoval in iz dneva v dan dokazoval. Hvaležen sem trenerjem, soigralcem in vodstvu kluba za priložnost in podporo, ki mi jo dajejo, na meni pa je sedaj, da to opravičim.”

FOTO: RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji