FINAL FOUR LIGE PRVAKOV JE TUKAJ

Prišli smo do vrhunca letošnje sezone – zaključnega turnirja Lige prvakov v Kölnu. V prvem polfinalu se bosta pomerila Barcelona in Magdeburg, v drugem pa PSG in Kielce. 


Katalonci v Ligi prvakov ne poznajo poraza že kar 25 tekem! Letos so v skupinskem delu zabeležili 13 zmag in en remi (v sedmem krogu proti Kielu), v četrtfinalu pa suvereno izločili GOG. Katalonci, prvaki zadnjih dveh let (in edini, ki so ubranili naslov od kar imamo Final4 sistem), se bodo pomerili z novinci v tem delu tekmovanja, Magdeburgom. Moštvo Benetta Wiegerta je tudi zadnje, ki je osvojilo skalp španskega prvaka. To se je zgodilo oktobra lani, ko so v finalu Super Globa po podaljšku premagali zasedbo Antonia Carlosa Ortege z 41-39. Barca je v zadnjih dveh sezonah doživela tri poraze, kar dva sta bila od Magdeburga! Lahko Bezjakovi tudi tokrat presenetijo Janca in Makuca? Prvi polfinale bo na sporedu ob 15:15 uri. 

V drugem polfinalnem obračunu, ki se bo začel ob 18:00, se bodo pomerili francoski in poljski prvaki. Parižani so v četrtfinalu izločili Kiel, Poljaki pa so po izenačenju v Veszpremu bolje zaigrali kasneje pred domačo publiko in tako drugo leto zapored zaustavili pohod madžarskih prvakov. Kielce so osvojile krono Lige prvakov leta 2016, ko je moštvo Uroša Zormana v finalu, po penalih, premagalo Veszprem, njihovi naslednji nasprotniki pa te trofeje še vedno nimajo v vitrini. Leta 2017 jih je v finalu premagal Vardar, štirikrat pa so bili tretji. Talant Dujšebajev ali Raúl González Gutiérrez?

Letošnji zaključni turnir je sestavljen izključno iz ekip, ki so preskočile osmino finala. Skupinski del ni lagal… Kaj pa bo sedaj? Definitivno bomo pripravili kokice. 

 

 

 

 

Komentarji