FINAL4 LIGE EVROPA: Malus in Blagotinšek bronasta, Skube četrti

V Ligi Evropa nam manjkajo le še dobitniki zlatih in srebrnih medalj. Včeraj so na prvi polfinalni tekmi med Montpellierjem in Füchse Berlinom slavili Nemci, na drugi tekmi med Göppingenom in Granollersu pa Španci. Na tekmi za bron sta se tako udarili ekipi, ki sta to sezono že odigrali dve tekmi v skupinskem delu – obakrat je slavilo domače moštvo. 


Tekma za 3. mesto
Frisch Auf Göppingen – Montpellier HB
33-29 (16-17)

Francoska zasedba se še nikoli do sedaj ni usedla na prestol Lige Evropa in tako se bo očitno tudi nadaljevalo. Tako Montpellier kot Göppingen sta odlično pričela prvi polčas polfinalnih obračunov ter kasneje popustila v drugem. Francozom je na letošnjem Final4 manjkal Diego Simonet, Nemcem pa Sebastian Heymann in kapetan Tim Kneule, ki se je poškodoval na polfinalni tekmi. 

Göppingen je, tako kot polfinale, tekmo otvoril nekoliko površno, kar so Staš Skube in druščina hitro kaznovali ter povedli za +4. V nadaljevanju se je Nemcem uspelo približati, Montpellier pa je uspel ohranjati prednost zahvaljujoč Julienu Bosu in Yanisu Lenneju, ki sta skupaj zadela 9 golov v prvem polčasu. V drugem delu tekme je Göppingen uspel hitro izenačiti in tudi prvič povesti pri rezultatu 21-20. V pomembnih trenutkih sta se izkazala oba vratarja (Marin Šego 9/15 ter Charles Bolzinger 7/23). Zadnjih 10 minut srečanja so v ospredje stopili predvsem Balkanci (Šego z odličnimi obrambami, Jaka Malus in Krešimir Kozina s pomembnimi zadetki ter Josip Šarac in Blaž Blagotinšek z odličnimi obrambnimi vložki).

Frisch Auf Göppingen –Schiller 6, Šarac 5, Malus 5, Goller 4, Blagotinšek 3, Kozina 3, Schmidt 3, Duarte 2, Andersen 2, Šego 9/15, Rebmann 7/29

Montpellier HB – Bos 7, Villeminot 6, Skube 4, Yanis Lenne 4, Arthur Lenne 3, Konan 2, Fernandez 1, Porte 1, Načinović 1, Desbonnet 8/25, Bolzinher 7/23

Jaka Malus: “Montpellier je zelo dobra ekipa. Vse smo vložili v včerajšnji polfinale in na koncu ostali razočarani. Težko se je bilo ponovno motivirati, a smo kot ekipa pokazali karakter – igrali smo kot ekipa, držali smo se načrta in v zadnjih desetih minutah tudi osvojili bron.” 

 

Tekma za 1. mesto
Füchse Berlin – Fraikin BM Granollers

V Flensburgu smo dobili nemško-španski finale. Španci imajo precej mlajšo zasedbo, pri berlinski lisicah pa še dominirajo “stari mački”. Nobena ekipa še ni dvignila drugo-kakovostnega evropskega pokala, obe pa sta po dvakrat pokorili moštva v EHF Cupu. Kdo bo prvič dvignil trofejo Lige Evropa?

 

 

Komentarji