FINALE PRED FINALOM: Krimovke v polni dvorani Police boljše od domačink

Final4, sklepni del Pokala Slovenije za ženske, se je začel z zmago Izole nad Logatcem, drugi polfinalni par pa nam je prinesel obračun dveh najboljših ekip slovenskega prostora. 


Tekma s je začela po željah večine v Športni dvorani Police. Po zadetkih Teje Ferfolje in Nuše Fegic ter dvema obrambama Klare Hrovatič so Ajdovke povedle 2:0, a so jih Krimovke hitro ujele, kasneje, pri rezultatu 7:8 v 21. minuti pa tudi prvič prehitele. V nadaljevanju so varovanke Dragana Adžića nekoliko lažje prihajale do ugodnih položajev za strel, kar se je po prvih 30 minutah poznalo na semaforju (11:14). Hrovatičeva je v prvem delu zbrala 6 obramb, na drugi strani se je Jovana Risović ustavila pri obrambi več. 

V drugem delu je tekma potekala približno takole: Ljubljančanke povedejo za 3, Ajdovke se približajo, Ljubljančanke povedejo za 4, Ajdovke se približajo, … Deset minut pred koncem srečanja so Krimovke, po zadetku Barbare Lazović, prvič povedle za 5 zadetkov (19:24). Moštvo Jana Žbogarja v samem zaključku ni več našlo dobrih rešitev na postavljeno ljubljansko obrambo, gostje pa so večino napak pretvorile v zadetke iz protinapadov. RK Krim Mercator se je uvrstil v finale Pokala z rezultatom 20:30.

ŽRK Mlinotest Ajdovščina: Ana Abina 6, Teja Ferfolja 4, Nuša Fegic 4, Nena Černigoj 3, Slađana Perazić 1, Živa Čopi 1, Lara Bratina, Asja Štrukelj, Nina Kovšca, Maja Grmek, Urša Zelnik, Veronika Leški, Staša Brecelj, Katarina Makovec, Klara Hrovatič 14/44

RK Krim Mercator: Tjaša Stanko 6, Alja Varagić 4, Aleksandra Weronika Rosiak 4, Nataša Ljepoja 4, Jovanka Radičević 4, Barbara Lazović 3, Sanja Radosavljević 3, Daria Dmitrieva 1, Ema Abina 1, Ema Marija Marković, Maja Svetik, Valentina Tina Klemenčič, Jovana Risović 13/33

 

Tekma za tretje mesto (nedelja, 16.4., ob 14.30) 
ŽRK Mlinotest Ajdovščina – RK Zvezda Logatec

Tekma za prvo mesto (nedelja, 16.4., ob 17.30)
RK Krim Mercator – ŽRK Trgo ABC Izola

Komentarji