Izola po preobratu do finala Pokala Slovenije

Na prvem polfinalnem obračunu Pokala Slovenije za ženske sta se pomerili ekipi RK Zvezda Logatec in ŽRK Trgo ABC Izola. Logatčanke so edine v zgodovini tega tekmovanja, ki so uspele prebiti na Final4 iz nižje lige (zelene skupine), prav tako pa je bilo to premierno polfinale za ekipo iz Izole. Pred polnimi tribunami Športne dvorane Police so po preobratu slavile Primorke. 


V prvem polčasu so bile bolj prepričljive Logatčanke, ki so prikazale hitro igro v napadu, v vratih rumenih pa je bila razpoložena Eva Ribič. Na položaju srednje zunanje je odlično delo opravljala Lea Berzelak, ki je s svojo hitro igro pripravila veliko dobrih priložnosti za soigralke, iz levega krila pa jih več uspešno realizirala Nika Simšič. Srečanje je bilo dodobra izenačeno vse do zadnjih pet minut prve polovice (10:9), ko se je v igro modrih prikradlo nekaj več tehničnih napak in zgrešenih strelov, ki so jih nasprotnice uspešno kaznovale. Prvih 30 minut igre je pripadlo varovankam Petra Terčiča z rezultatom 14:11.

V drugem polčasu je med izolske vratnice stopila Nika Vuk, ki je z nekaj dobrimi obrambami poskrbela, da se nasprotnice niso uspele preveč oddaljiti. V 43. minuti  sta moštvi prišli do prvega izenačenja (17:17) po rezultatu 6:6, pet minut kasneje pa je po golu Laure Cerovak, prvič po uvodnih desetih minutah, povedla zasedba Boruta Hrena. V nadaljevanju je dve žogi uspešno prestregla Ana Berzelak, trikrat se je še na golu izkazala Nika Vuk in Primorke so se odlepile na varno razdaljo šestih zadetkov (21:27). Zelo zanimivo prvo polfinale se je končalo po preobratu in zmago Izole ob rezultatu 25:29.

ŽRK Trgo ABC Izola: Laura Cerovak 10, Ana Berzelak 6, Teja Treven 6, Tinkara Marinšek 3, Taira Nadarević 3, Martina Vujmilović 1, Iris Bažec, Maša Benigar, Natalija Gržentić, Nika Dodič, Urša Meteković, Eneja Kantar Božič, Alma Arnautović, Antonela Močibob, Nikolina Stojčić 5/18, Nika Vuk 10/21

RK Zvezda Logatec: Jana Košir, Nika Simšič 7, Sara Stojanović Železnik 5, Lea Berzelak 3, Maja Košir 3, Barbara Brkovič, Lina Potočnik, Laura Berzelak, Petra Jeršin, Aleksandra Tomasović, Hana Lukan, Michelle Železnik, Nina Perkovič, Iva Dimitrievska, Sara Potočnik 1/8, Eva Ribič 10/32

V drugem polfinalnem obračunu se bosta pomerili RK Krim Mercator in ŽRK Mlinotest Ajdovščina.

 

 

Komentarji