Finančne pridobitve in želje za slovenski rokomet

Rokometna zveza Slovenije ima novega predsednika. Na Zboru članov organizacije so slednji v torek v Ljubljani na to mesto soglasno izvolili Bora Rozmana.


Rozman je na tem mestu nasledil Franja Bobinca, ki je krovno slovensko rokometno organizacijo vodil zadnjih 14 let. Novi predsednik je bil v vodstvene strukture RZS-ja vpet že v zadnjem obdobju, ko je opravljal naloge podpredsednika za področje trženja in sponzorstev. Bil je tudi predsednik organizacijskega odbora, ki je poskrbel za izvrstno izpeljavo evropskega prvenstva za ženske. 

Poprej je Rozman, sicer doktor znanosti na področju intelektualne lastnine, v športu deloval v vodstvenih strukturah rokometnih klubih iz Škofje Loke in Velenja. Še vedno je aktiven tudi v organih Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez, kjer je član komisije za infrastrukturo in velike športne dogodke. Izven športa je s svojim delom prejel nagrado za Kadrovskega menedžerja leta 2006.

Bor Rozman: “Rokometna zveza Slovenije je v “dobri formi”, tudi v finančnem pogledu. Verjamem, da bomo to stabilnost ohranjali tudi v prihodnje. To je moj cilj, s tem sem se v zadnjih štirih letih kot podpredsednik tudi največ ukvarjal. Želel bi si veliko več finančne podpore, tudi s strani države in sicer zato, da lahko organiziramo velike športne dogodke, skrbimo za množičnost in s tem otroke odvrnemo od elektronskih naprav in ostalih zadev, ki ne gredo v prid njihovemu motoričnemu razvoju. Skratka za več zdravega duha v zdravem telesu že pri otrocih.”

“Še naprej bomo z ekipo reprezentancam skušali nuditi najboljše možne pogoje. Tekmovalni cilji z njimi ostajajo visoki. Z obema članskima reprezentancama se želimo uvrstiti na olimpijske igre in na velikem tekmovanju osvojiti medaljo. Predlagal bom okrepitev pisarne Rokometne zveze Slovenije, predvsem v segmentu trženja in marketinga. Tu je še ogromno prostora za napredek. Če delujemo v najtrofejnejšem slovenskem kolektivnem športu, potem imamo v rokah vrhunski produkt,” je med drugim izpostavil Rozman v svojem programu, ki ga je razdelil v štiri segmente – tekmovanja, finance, trženje in marketing, množičnost ter stroka in sojenje.

Po imenovanju je Rozman že opravil prvo dolžnost. Sponzor Rokometne zveze Slovenije še naprej ostaja podjetje Bluemarine. Direktor podjetja Borut Škabar in novi predsednik sta sklenila štiriletno sodelovanje.

Novi predsednik je dodal, da si želi pridobitve novega velikega sponzorja, ki bi vsako leto lahko vložil približno milijon evrov v slovenski rokomet. To poskuša že 4 leta (kot podpredsednik RZS), a je vmes posegel corona virus. Škofjeločan verjame, da v slovenski rokometni prostor vstopajo tudi tuja podjetja, ki so prepoznala naš rokomet kot dobro naložbo. Novo vodstvo si namreč želi, da bi se lahko začrtani program razširil in v celoti izvedel. 

Komentarji