RK Gorenje ima novega predsednika kluba!

Včeraj, 14.12., je v Hotelu Paka potekala redna letna skupščina RK Gorenje Velenje. Upravi kluba na čelu s predsednikom Tomažem Korošcem je potekel 4-letni mandat. Na predlog, že bivšega predsednika je bil, za novega predsednika, soglasno izvoljen Janez Gams, še nedavno direktor kluba, ki se je v preteklosti skupaj s svojo ekipo podpisal pod številne uspehe Gorenja Velenja. 
 
Na skupščini Rokometnega kluba Gorenje Velenje je potekel mandat članom upravnega odbora: Alenki Potočnik Anžič, Tomažu Korošcu, Franju Bobincu, Boštjanu Percu, Antonu Turinku, Roku Bizjaku in Denisu Oštirju. 
 
Izvoljen je bil nov upravni odbor, ki bo vodil enega najuspešnejših slovenskih kolektivov. Poleg nekaterih, že prekaljenih imen: Milana Meže, Boruta Plaskana, Iztoka Morija in Janeza Gamsa, so novi člani vodstva kluba Gregor Jordan, Primož Kastelic in Žiga Brodnik, ki so soglasno izvolili novega predsednika, Janeza Gamsa, ki se je v preteklosti več kot dokazal z izjemnimi organizacijskimi sposobnostmi, za nameček pa gre za bivšega, odličnega rokometaša z izjemnim poznavanjem ustroja rokometa. 
 
Seveda v klubu pričakujejo, da bodo z novimi sponzorji v upravo kluba privabili še kakšno zveneče ime. Gorenje, ki je pred začetkom sezone podaljšalo sponzorsko pogodbo do leta 2026 seveda ostaja glavni sponzor in velik podpornik kluba tudi v prihodnje.  
 
Ob slovesu velikega števila članov uprave, ki prihajajo iz Gorenja, se je klub zahvalil s priložnostnimi darili za izjemen doprinos k delovanju in razvoju kluba. 
 

Tomaž Korošec, bivši predsednik RK Gorenje Velenje: ˝Avgusta je minilo štiri leta od kar sem prevzel funkcijo predsednika kluba. Skupaj s kolegi iz upravnega odbora, smo v minulih štirih letih in pol trdo delali, da bi zagotovili stabilno delovanje kluba. Štiri leta nazaj je bila situacija zelo težka, zato se zahvaljujem vsem, ki so mi v teh štirih letih stali ob strani in skupaj z mano trdo delali, da smo lahko po štirih letih zapluli v mirnejše vode. V vseh teh letih je bilo glavno vodilo ustvarjanje ravnotežja med člansko ekipo in mlajšimi selekcijami. V veliko veselje mi je, ko vidim, da smo na obeh področjih izjemno napredovali. Članska ekipa je bila v vseh teh letih na vrhu slovenskega rokometa. Ponosen sem na uspehe članske ekipe v evropskih tekmovanjih, ki je pomembno prispevala, k napredku Slovenije na evropski lestvici in neposredno omogočila uvrstitev državnega prvaka v Ligo prvakov. Motivacijo smo skozi vsa leta črpali iz uspeha vseh kategorij Rokometnega kluba Gorenje Velenje in ob teh uspehih čutili dodatno odgovornost, saj verjamemo, da uspešno usmerjamo in pomagamo pri vzgoji in razvoju skoraj 300 mladostnikov.  Še enkrat se v svojem  in v imenu članov uprave kluba zahvaljujem vsem, ki so v teh štirih letih prispevali k razvoju in uspehom kluba. “


Janez Gams, novi predsednik RK Gorenje Velenje: ˝S prevzemom funkcije predsednika čutim zelo veliko odgovornost, saj vstopam v velike čevlje gospoda Tomaža Korošca in vseh ostalih članov upravnega odbora. Želim si nadaljevati z dobrimi praksami , ki jih je upravni odbor postavil v zadnji štirih letih. Verjamem, da bomo napredovali na vseh področjih, prepričan sem, da imamo dovolj znanja in idej, ki pa jih bomo morali realizirati. Zavedamo se, da naloge ne bo lahke, zato se jih bomo lotili z veliko odgovornostjo. Rad bi se še enkrat zahvalil vsem članom upravnega odbora,  in predvsem Tomažu Korošcu, ki je bil izjemen mentor v preteklih letih. Počaščen sem, da so bili člani upravnega odbora soglasni glede mojega imenovanja kot predsednika. Skupaj z ekipo bomo naredili vse, da RK Gorenje Velenje, kljub negotovim časom dvignemo na višjo raven.”

 

 

Komentarji