Flensburg v novo sezono z danskim strokovnjakom in slovenskim krožnim napadalcem!

Flensburg bo v prihajajočo sezono vstopil s precej spremenjeno udarno postavo. Poleg vseh novih igralcev, ki se bodo nemškemu velikanu pridružili po koncu letošnje sezone, prihaja tudi novi trener. 


Flensburgovo vodstvo se je po nekaj slabih rezultatih v zadnjem času (poraz proti Granollersu v četrtfinalu Lige Evropa ter poraz za rekordnih 10 zadetkov proti Kielu, kar jih je oddaljilo od vodilne trojice v Bundesligi in s tem od Lige prvakov) odločilo za zamenjavo trenerja Maika Machulle. Upokojeni nemški rokometaš je prevzel dirigentsko palico Flensburga leta 2017, ko je zamenjal bivšega selektorja slovenske izbrane vrste Ljubomirja Vranješa, že naslednjo sezono pa je postal prvak Bundeslige in to titulo v svojem tretjem letu tudi uspešno ubranil. 

Začasno je trenersko luknjo zakrpal pomočnik trenerja Mark Bult, v naslednji sezoni pa bi jih naj, po poročanju nemških medijev, vodil danski strokovnjak Nicolej Krickau, trener danskega GOGa. Krickau je sicer z GOGom že podpisal pogodbo do 2025, a je Flensburg pripravljen plačati odkupno klavzulo. 

Poleg glavnega trenerja se na sever Nemčije selijo še:
Simon Pytlick (LZ) (GOG Håndbold)
Kay Smits (DZ) (SC Magdeburg)
Aksel Horgen (DK) (Bjerringbro-Silkeborg)
Blaž Blagotinšek (KN) (Frisch Auf Göppingen)
Lukas Jørgensen (KN) (GOG Håndbold)

Po koncu sezone odhajajo:
Aaron Mensing (LZ) (v GOG Håndbold)
Gøran Johannessen (SZ) (v Kolstad Håndball)
Magnus Abelvik Rød (DZ) (v Kolstad Håndball)
Franz Semper (DZ) (v DHfK Leipzig)
Simon Hald (KN) (v Aalborg Håndbold)
Anton Lindskog (KN) (po vsej verjetnosti v GOG Håndbold) 

Bo imel Flensburg s takšno postavo večje možnosti za nemškega prvaka? Tudi pokal Lige Evropa (v kolikor se ne bodo uvrstili v Ligo prvakov) bo vsekakor na njihovem seznamu želja…

Komentarji