LIGA EVROPA: Ikastu gre v tretje rado!

V tretje gre rado! Po dveh polfinalnih porazih (v novem formatu) v prejšnjih sezonah Lige Evropa, je ženskemu rokometnemu klubu Ikast Håndbold uspelo dvigniti prestižno trofejo.  


Ikast zaključuje sanjsko sezono. V domači danski ligi se nahajajo na visokem tretjem mestu (za Odensejem in Esbjergom), po trideseti odigrani tekmi v Ligi Evropa pa so varovanke Kasperja Christensena slavile naslov evropskih prvakinj. V avstrijskem Gradcu so bile Danke z 31-26 boljše od  nemškega Thüringerja, ko sta se izkazali predvsem vratarka Jessica Ryde s 43% zaustavljenih strelov ter Kristensen Bakkerud z osmimi goli. 

V drugem polfinalu sta se merili Nykøbing Falster Håndbold in BV Borussia 09 Dortmund, zmaga pa so tudi na tem srečanju zabeležile Danke. Tekma mnogoterih vzponov in padcev se je po rednem delu zaključila z neodločenim rezultatom (29-29), zmagovalca nismo dobili niti po podaljških (32-32). Šele po izvajanjih najstrožjih kazni se je v nadaljevanje uvrstila danska zasedba in tako napovedala danski finale. 

Nykøbing se je v finalnem obračunu odlično upiral letos boljši danski zasedbi (Ikast je tretji, Nykøbing pa četrti v danski ligi). Po prvih 30 minutah so igralke Falster Handbolda celo vodile (15-14), v drugi polovici pa so na parket prišle prerojene igralke Ikasta, ki so na krilih bronaste danske reprezentantke (SP 2021) Emme Friis (11 zadetkov) pobegnile na neulovljivo razliko, na koncu pa slavile z 31-24. 

Na tekmi za bron so v nemškem obračunu slavile igralke Borussije, ki so z 28-23 nadigrale svoje rivalke iz Erfurta. 

 

Popolna dominacija:

Ikast je v letošnji izdaji Lige Evropa dosegel največ zadetkov (312) in tekme zmagoval s povprečno razliko sedmih golov. 

 

 

Komentarji