Iz Trebnja v Zagreb!

Hrvaški reprezentant in član trebanjskega Trima Filip Glavaš, bo v prihodnji sezoni zaigral za PPD Zagreb. Glavaš se je s hrvaškimi prvaki dogovoril za tri sezone.


26-letni desnokrilni igralec je prve rokometne korake naredil pri RK Kozala v Rijeki, kasneje ga je pot zanesla še v Zamet, Varaždin, Umag ter Poreč. V sezoni 2021/2022 je začel igrati pod budnim očesom Uroša Zormana v Trebnju. 

Glavaš je v lanski sezoni odigral 20 tekem državnega prvenstva in zabil 107 zadetkov, letos je (do danes) zaigral na 22 srečanjih ter dosegel 122 golov. 

Filip Glavaš: “Prvo bi rad čestital Zagrebu ob osvojitvi naslova državnih prvakov. To so vsekakor tudi moje sanje in v veliko zadovoljstvo mi bo nositi ta dres v bodočih sezonah. Kar se tiče zagrebške postave in sijajnih igralcev, ki so tam in so že zgradili velike kariere ter še vedno pišejo nova poglavja, zagotovo mi bo v veliko zadovoljstvo stati poleg njih, se kaj naučiti od njih in jim parirati. Moje sanje so, da bom nekega dne kot oni. Zelo sem zadovoljen z zadnjimi leti svoje kariere. Dolgo že igram rokomet in odkar sem prišel na najvišjo stopničko, ko nastopam za reprezentanco in sedaj tudi za Zagreb, ki bo igral v Ligi prvakov, sem seveda zelo zadovoljen. V zadnjih letih sem se veliko naučil od Uroša Zormana in ljudi v Trebnju in verjamem, da me je vse to naučilo postati takšen igralec kot sem danes. Cilj je nadaljevati s tempom. Naš cilj v naslednji sezoni bo, da naredimo korak dlje v smeri Lige prvakov in jaz verjamem da Zagreb ima vso potrebno kvaliteto za ta korak.”

 

FOTO: Borut Dvornik

 

Komentarji