FOTO: Ljubljančani na sosedskem derbiju do visoke zmage

MRK Ljubljana je v soboto gostila sosede iz RK Grosuplje. Ljubljančani so bili boljši nasprotnik in z osvojenima točkama so varovanci Bojana Čotarja na lestvici napredovali na 3. mesto.


Ljubljanski rokometaši so že takoj na začetku srečanja razjasnili dvome o tem, kdo bo odnesel 2 točki. Z izjemno močno obrambo, ki je v prvem polčasu dopustila zgolj 6 prejetih zadetkov, so v 10. minuti vodili z 8:1. V prvih 10 minutah se je izjemno izkazal levi zunanji ljubljanske ekipe Uroš Milićević, ki je do 10. minute že zadel 5 golov (od skupno 10). Do konca polčasa so domačini vodstvo še povišali in tako odšli na odmor pri +10 (16:6).

V drugem polčasu so Ljubljančani malce stopili iz plina, priložnost za igro pa so tudi dobili – in jo dobro izkoristili – igralci, ki drugače dobivajo malce manj minutaže. Tempo se je malce umiril, kar so izkoristili gostujoči rokometaši. V 38. minuti so zaostanek znižali na -8, a so Ljubljančani hitro spet vzpostavili ravnovesje in povedli za 10 in več. Do konca srečanja so domači ponovno vzeli vajeti v svoje roke in slavili s +13 (33:20).

Najboljši strelec srečanja je bil Uroš Milićević, ki je za domačo ekipo zadel 10 golov, na gostujoči strani pa je bil najbolj učinkovit Matej Slemenjak (7 zadetkov). Prav tako jih je sedem zadel Škofjeločan v ljubljanskem dresu Urban Pipp

Ljubljančani so se z dvema novima točkama povzpeli na 3. mesto in za SVIŠ-em, ki je 2. zaostajajo zgolj 2 točki. Grosuplje pa je padlo na 12. mesto in je zgolj točko oddaljeno od mest, ki vodijo v izpad. 

FOTOGALERIJA

LESTVICA

1 RD LL Grosist Slovan 20
2 RK SVIŠ Ivančna Gorica 15
3 MRK Ljubljana 13
4 RK Dol TKI Hrastnik 13
5 RK Krško 11
6 RK Črnomelj 10
7 ŠD Mokerc KIG 10
8 RK Drava Ptuj 9
9 RD Rudar 8
10 RD Herz Šmartno 8
11 RK Radeče Papir Nova 6
12 RK Grosuplje 6
13 RK Brežice 5
14 ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak 4

FOTO: Pametni mediji / Luka Zavodnik

Komentarji