Favoriti iz Dola presenetljivo izgubili

V soboto smo v dvorani Dolanka spremljali še eno napeto tekmo med RK Dol TKI Hrastnik in Rokometnim klubom Krško. Igralci Dola, ki so veljali za favorite, so se v tekmo podali po svojo peto zaporedno zmago, a so jim točke spolzele iz rok. Z rezultatom 24:26 so jih dobili Krčani.


Tekmo so domačini začeli dobro in povedli s 3:0, kar seveda ni ustrezalo ekipi s Krškega. Slednji so začeli zadevati in v 18. minuti izenačili izid na 8:8. Srečanje se je od te minute odvijalo popolnoma izenačeno, nobena ekipa ni prišla na več kot gol prednosti. Borbenost in ogromno željo po zmagi sta pokazali obe ekipi, kar nam lahko pove tudi končni rezultat po prvem polčasu, ki je bil 15:14 v prid Dolanov.

Srečanje se je v drugem polčasu začelo v istem duhu, kot se je končal prvi del. Ekipi sta igrali popolnoma izenačeno, ko pa so v 42. minuti gostje povedli za štiri, jih domačini niso uspeli več ujeti. Svoj tempo so Krčani ohranjali vse do 53. minute, ko so dosegli tudi svoj zadnji gol srečanja. Do konca tekme so jih nasprotniki poskušali ujeti, a so dosegli le dva gola, kar je bilo premalo za zmago in tako postavili končni izid s 24:26 v prid Krškega. Igralci Hrastnika so tako prekinili niz petih zaporednih zmag in doma ostali brez dveh novih točk.

Najboljša strelca srečanja sta bila z 9 goli Nik Rantah (Rokometni klub Krško) in tretji strelec lige Klemen Brilej (RK Dol TKI Hrastnik).

Krško je z zmago sedaj na 5. mestu, Hrastnik pa z dvema točkama prednosti na 4. mestu. Boj za drugo mesto ostaja izredno napet in zanimiv.

V naslednjem krogu se igralci Dola odpravljajo na gostovanje v Šmartno, Krško pa gosti igralce z Radeč.

LESTVICA

1 RD LL Grosist Slovan 20
2 RK SVIŠ Ivančna Gorica 15
3 MRK Ljubljana 13
4 RK Dol TKI Hrastnik 13
5 RK Krško 11
6 RK Črnomelj 10
7 ŠD Mokerc KIG 10
8 RK Drava Ptuj 9
9 RD Rudar 8
10 RD Herz Šmartno 8
11 RK Radeče Papir Nova 6
12 RK Grosuplje 6
13 RK Brežice 5
14 ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak 4

FOTO: RK Dol TKI Hrastnik

Komentarji