Brežice osvojile težko pričakovane točke

V Športni dvorani Radeče sta se v sredo pomerili ekipi Brežic in Radeč. Radečani, ki so v prejšnjem krogu pometli z Mokercom, te forme na tej tekmi niso pokazali. Z zadnjega mesta so se poskušali igralci Brežic dvigniti stopničko višje, kar jim je po dolgi seriji porazov tokrat tudi uspelo.


Igralci Brežic so močno željo po osvojitvi novih dveh točk prikazali že od samega začetka tekme. Uspešno so si priborili zasluženo vodstvo in v 20. minuti vodili za štiri gole (5:9). Prednost pa se je v nadaljevanju z vsako minuto manjšala in domačini so do konca polčasa prišli le na zadetek zaostanka. Hitro približevanje je prekinil žvižg sodnika in prvi del srečanja se je končal z rezultatom 12:13.

V drugem polčasu so gostje napade Radečanov uspešno ustavljali in bili konstantno za gol ali dva pred domačini. V 50. minuti so prednost povišali na štiri točke (19:23) in vse je kazalo, da bo šla zmaga po dolgem času v Brežice. Do konca srečanja so se gostje uspešno branili in zadevali v napadu. Po dveh zgrešenih priložnostih Tineta Marušiča je ekipa Brežic to izkoristila, zadela še dvakrat in srečanje se je končalo v prid Brežičanov z rezultatom 23:29.

Najboljši strelec srečanja je bil z 9 goli Luka Koprivc, na drugi strani pa je za svojo ekipo 8-krat zadel domačin Tine Marušič, ki na lestvici strelcev trenutno le za gol zaostaja za Andražem Justinom, ki jih ima 91.

Po tej tekmi so Brežice predzadnje, Radeče pa na enajstem mestu.

V naslednjem krogu bomo spremljali obračun med RK Radeče Papir Nova in RK Krško, ekipa Brežic pa bo gostila ekipo RK SVIŠ Ivančna Gorica.

LESTVICA

1 RD LL Grosist Slovan 20
2 RK SVIŠ Ivančna Gorica 15
3 MRK Ljubljana 13
4 RK Dol TKI Hrastnik 13
5 RK Krško 11
6 RK Črnomelj 10
7 ŠD Mokerc KIG 10
8 RK Drava Ptuj 9
9 RD Rudar 8
10 RD Herz Šmartno 8
11 RK Radeče Papir Nova 6
12 RK Grosuplje 6
13 RK Brežice 5
14 ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak 4

 

FOTO: RK Brežice

Komentarji