Ptujčani slavili proti Škofljici

Škofljica je v desetem krogu 1. B DRL gostila ekipo iz Ptuja. Domačini, ki že kar nekaj časa vlečejo za sabo niz izgubljenih tekem tudi tokrat niso dočakali veselja zmage. Ptujčani po remizirani tekmi s prejšnjega kroga tokrat v gosteh slavili dve novi pomembni točki.


Obračun je bil izenačen le kratek čas, saj so po 10 minutah igre Ptujčani imeli že prednost petih golov, ki so jo do konca polčasa le višali. S prednostjo +7 (11:18) so gostje uspešno zaključili prvi del srečanja in si priigrali dobro popotnico za vstop v drugi polčas.

Te prednosti Ptujčani seveda niso zapravili. Pametno so igrali vse do konca tekme. Domačini so pritiskali in v napadu želeli dohiteti goste, a se jim to ni posrečilo. Igralci Ptuja so v 44. minuti vodili za deset (15:25), ta prednost se je v končnici za kanček zmanjšala, a vseeno so tekmo dobili suvereno z rezultatom 24:31. Omembe vreden je tudi podatek, da so Škofeljčani od 6 poskusov iz 7-metrov uspešno zaključili le 2 strela. 

Z 8 zadetki je bil pri Ptuju najboljši strelec Gašper Zupanc, pri domačih pa s 5 goli Žan Krese.

Ptujčani so iz 10. mesta napredovali na 8. mesto, Škofljica pa je padla nazaj na zadnje mesto.

V naslednjem krogu se Škofljica odpravlja na gostovanje v Brinje k Grosuplju, Ptujčani pa se bodo doma udarili s Črnomljem.

LESTVICA

1 RD LL Grosist Slovan 20
2 RK SVIŠ Ivančna Gorica 15
3 MRK Ljubljana 13
4 RK Dol TKI Hrastnik 13
5 RK Krško 11
6 RK Črnomelj 10
7 ŠD Mokerc KIG 10
8 RK Drava Ptuj 9
9 RD Rudar 8
10 RD Herz Šmartno 8
11 RK Radeče Papir Nova 6
12 RK Grosuplje 6
13 RK Brežice 5
14 ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak 4

FOTO: ŠRD Škofljica

Komentarji