Črnomelj premešal vrstni red lestvice

V Črnomlju so domačini gostili ekipo RD Rudar. Ekipi sta letošnjo sezono na podobnem kvalitetnem nivoju, kar kaže tudi položaj ekip na lestvici, ki zasedata šesto in sedmo mesto. Obračun je torej odločal, katero moštvo se bo z dvema točkama prednosti dvignilo po lestvici navzgor.


V srečanje so domačini vstopili na trd način in do devete minute pridobili že tri rumene kartone. Prvi polčas je potekal precej borbeno in izenačeno. Vse od desete minute pa do konca prvega dela srečanja se nobena od ekip ni oddaljila za več kot dva gola. Po prvem polčasu so za gol razlike vodili igralci Črnomlja in sicer s 15:14.

Obračun se je še naprej odvijal na podoben način kot prvi polčas. Domačini so povedli in v 40. minuti uspeli nanizati prednost treh golov (20:17). Razliko so ohranjali in v 50 minuti z golom Dina Štruclja uspeli svojo prenost povečati na štiri gole razlike (24:20). Do konca tekme so gostje uspeli prednost znižati na dva gola zaostanka, kar pa je bilo za zmago nad Črnomljom premalo. Točke so tako ostale doma, domačini so slavili z rezultatom 28:25.

Najboljša strelca RK Črnomlja sta bila Dino Štucelj in Tilen Majerle s 7 zadetki, pri Rudarju pa sta bila s 6 goli najboljša Luka Lenart in Stefan Jauković. Peti strelec lige Blaž Ernestl, ki na tekmi ni nastopil in je posledično ostal brez zadetka, je zdrsnil po lestvici strelcev navzdol.

Po izgubljeni tekmi se je RD Rudar spustil na 9. mesto, Črnomelj pa se je z desetimi točkami dvignil na 6. mesto.

V naslednjem tednu bomo spremljali obračun med Črnomljem in Ptujem, Rudar pa se bo udaril s prvo uvrščenim Slovanom.

LESTVICA

1 RD LL Grosist Slovan 20
2 RK SVIŠ Ivančna Gorica 15
3 MRK Ljubljana 13
4 RK Dol TKI Hrastnik 13
5 RK Krško 11
6 RK Črnomelj 10
7 ŠD Mokerc KIG 10
8 RK Drava Ptuj 9
9 RD Rudar 8
10 RD Herz Šmartno 8
11 RK Radeče Papir Nova 6
12 RK Grosuplje 6
13 RK Brežice 5
14 ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak 4

FOTO: Rokometno Društvo Rudar

 

Komentarji