Slovenke zdržale le prvi polčas

Po odličnem začetku svetovnega prvenstva na Japonskem, na katerem je slovenska ženska članska reprezentanca ugnala favorizirane Nizozemke, je bil danes pred njimi veliko večji izziv. V drugem krogu prvega dela tekmovanja so se pomerile z Norveško, ki velja za eno izmed boljših reprezentanc sveta in je na prejšnjem SP osvojila bronasto medaljo. Vlogo favoritinj so Norvežanke v drugem delu igre tudi potrdile. Končni rezultat je bil 20:36.


Začetek prvega polčasa je bil precej izenačen, a so v 7. minuti povedle Slovenke, ki so vodile večji del prvega dela. V slovenski reprezentanci je bila ponovno izjemno razpoložena kapetanka Ana Gros, ki se je znova izkazala z nekaj izjemnimi zadetki. Najvišjo prednost so slovenska dekleta dosegla v 14. minuti, ko so zadele za 7:4. Varovanke Uroša Bregarja so prednost uspele zadrževati vse do 24. minuti, ko so se jim Norvežanke nevarno približale.

Pet minut pred koncem prvega polčasa so Norvežanke uspele izenačiti in reagiral je slovenski selektor Uroš Bregar. Kratek premor Slovenkam ni koristil, saj so nasprotnice v 27. minuti uspele zadeti za vodstvo (11:12). Rezultat se do konca polčasa ni bistveno spreminjal (12:13) in Slovenke so na 10-minutni odmor odšle z minimalnim zaostankom.

V drugem polčasu Norvežanke potrdile vlogo favoritinj

Kljub igralki manj so Norvežanke drugi polčas bolje pričele in v 32. minuti povedle s 15:12. Slovenski selektor Uroš Bregar je bil prisiljen vzeti minuto odmora, ki pa je očitno zalegla, saj so naše takoj znižale zaostanek. Velike zasluge za povišanje vodstva ima norveška vratarka.  V drugem polčasu je trikrat zapored preprečila zadetek Slovenkam iz stoodstotne priložnosti. 

Norvežanke so iz minute v minuto svojo prednost povečevale in potrdile vlogo favoritinj. V 40. minuti so vodile že za 6 (20:14). Slovenske rokometašice niso več našle recepta za priključitev. V 50. minuti je pri zaostanku za 8 zadetkov svojo drugo minuto odmora zahteval slovenski selektor. S hitrimi protinapadi in zelo učinkovitim napadom na postavljeno obrambo so Norvežanke rešetale mrežo Slovenk, a kaj drugega kot to niti ni bilo za pričakovati, saj je razlika v kvaliteti očitna. Do konca srečanja so si Norvežanke priigrale visoko prednost. Tekma se je končala z rezultatom 20:36.

Slovenke bodo jutri ob 10. uri igrale zelo pomembno tekmo proti Angoli, ki je ena izmed neposrednih tekmecev za uvrstitev na 3. mesto v skupini A, ki še vodi v nadaljevanje prvenstva. 

SVETOVNO PRVENSTVO ČLANICE, SKUPINA A:

Ponedeljek, 2. december, ob 12:30, Kumamoto (Japonska), Aqua Dome
SLOVENIJA : NORVEŠKA  20:36 (12:13)

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

 

FOTO: JAPAN WC HANDBALL 2019

Komentarji