Slovan do izjemno suverene desete zmage

V Ljubljani so se udarili prvo uvrščeni igralci Slovana proti ekipi iz Šmartnega. Za favorita so seveda veljali Ljubljančani, ki so v letošnji sezoni izjemni, saj so zaenkrat še neporaženi in imajo skupno že 20 točk. Na nasprotni strani pa so jim stali Šmarčani, ki so pred tekmo imeli tri zaporedne poraze.


Prvi polčas je pripadel domačinom in sicer z rezultatom 19:11. Ljubljančani so srečanje začeli dobro, kot smo tega do sedaj že navajeni. Igralci Šmartnega so jih nekaj časa še lovili in držali razliko zaostanka na treh zadetkih, a jim to ni uspevalo dolgo. Proti koncu polčasa so bili domačini enostavno premočni in so s serijo golov povečali svojo prednost in si tako priigrali lepo popotnico za drugi del srečanja. Andraž Justin je v prvih 30 minutah kar šestkrat zatresel nasprotnikovo mrežo.

V 40 minuti je ekipa Slovana že vodila za okroglih deset golov, visok ritem so le stopnjevali in svojo prednost iz minute v minuto le še višali. Deset minut pred koncem tekme so vodili že za 17 (35:18) in neuradno je bil zmagovalec že znan. Slovan se je zadovoljil z visoko zmago nad Šmartnim in proslavil svojo 10 zaporedno zmago. Tokrat je slavil s končnim rezultatom 40:18.

Še enkrat več je Andraž Justin dokazal, da je najboljši strelec lige in tokrat dosegel 7 golov. Najboljša pri Slovanu pa sta bila Robert Sankovič in Saš Serdinšek-Ekart oba s po 8 goli.

Slovan ostaja neporažen na prvem mestu, Šmartno pa je zdrsnilo iz 8. mesta na 10. mesto.

V naslednjem krogu se bo Slovan pomeril proti Rudarju, Šmartno pa gosti igralce iz Hrastnika.

LESTVICA

1 RD LL Grosist Slovan 20
2 RK SVIŠ Ivančna Gorica 15
3 MRK Ljubljana 13
4 RK Dol TKI Hrastnik 13
5 RK Krško 11
6 RK Črnomelj 10
7 ŠD Mokerc KIG 10
8 RK Drava Ptuj 9
9 RD Rudar 8
10 RD Herz Šmartno 8
11 RK Radeče Papir Nova 6
12 RK Grosuplje 6
13 RK Brežice 5
14 ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak 4

FOTO: RD LL Grosist Slovan

Komentarji