Ižanci z izjemno zmago proti SVIŠ-u

To soboto je srečanje med RK SVIŠ Ivančna Gorica in ŠD Mokerc – KIG gledalo kar 380 gledalcev. Pred tekmo slabše uvrščena ekipa iz Iga je po težkem srečanju prišla do zmage in s tem šokirala igralce SVIŠ-a, ki so tako prekinili svoj niz sedmih zaporednih zmag.


Prvi polčas se je nepričakovano začel v prid gostujoči ekipi, ki je po 13. minuti že vodila za pet zadetkov (6:11). Ekipa iz Ivančne gorice se ni nikakor sestavila, kar dokazuje tudi podatek, da v prvem polčasu do vodstva niso prišli niti enkrat. Svoj tempo so igralci Mokerca ohranjali do konca polčasa in vodili že za 6 golov. Rezultat po prvem polčasu je bil 13:19.

Domačini so v drug polčas odšli v upanju po novi zmagi, kar se jim ni ravno posrečilo. Razliko so v 35. minuti sicer uspeli zmanjšati na 3 zadetke zaostanka (17:20), a so Ižanci pohodili plin in se čez pet minut spet vrnili na prednost +5. SVIŠ je v končnici prednost gostov uspešno zbiljal in v 56. minuti prišel le na gol zaostanka. In sledila je infarktna končnica. Minuto pred koncem srečanja so Mokerčani vodili za dva gola, priložnost za gol domačih je zapravil Marko Marojevič, v naslednjem napadu pa jo je izkoristil Jan Debelak in tako zadel zadnji gol za domačine na tej tekmi. Po končanem srečanju so se veselili deveto uvrščeni igralci Iga s končnim rezultatom 31:32. 

Naziv najboljšega strelca srečanja si je s 10 goli priboril Žarko Makivič (RK Mokerc KIG), pri domačinih pa je bil s 7 goli najboljši Marko Marojevič. Šesti strelec lige Denis Tabaković (ŠD Mokerc – KIG) je zabil 8 golov.

ŠD Mokerc  je z dvema dobljenima točkama napredoval iz devetega na sedmo mesto, Ivančani ostajajo na drugem mestu, a so se jim tekmeci (MRK Ljubljana in RK Dol TKI Hrastnik) približali na zgolj 2 točki zaostanka.

V naslednjem krogu bodo Ižanci gostili tretje uvrščene igralce MRK Ljubljane, SVIŠ pa se po nove točke odpravlja na gostovanje v Brežice.

LESTIVCA

1 RD LL Grosist Slovan 20
2 RK SVIŠ Ivančna Gorica 15
3 MRK Ljubljana 13
4 RK Dol TKI Hrastnik 13
5 RK Krško 11
6 RK Črnomelj 10
7 ŠD Mokerc KIG 10
8 RK Drava Ptuj 9
9 RD Rudar 8
10 RD Herz Šmartno 8
11 RK Radeče Papir Nova 6
12 RK Grosuplje 6
13 RK Brežice 5
14 ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak 4

FOTO: RK SVIŠ Ivančna Gorica

Komentarji