Najboljši igralec 12. kroga lige NLB

Drugo polovico rednega dela lige NLB sta v sredo minuli teden otvorila Celje in Izola. Celjani so kljub odsotnosti nekaj nosilcev igre prišli do visoke zmage. Velenje je na domačih tleh zadržal niz zmag in skočil na tretje mesto lestvice. Mariborčani so v dvorani Tabor doživeli nov boleč poraz proti Krki, Ribnica je uspešno premagala Slovenj Gradec, Jeruzalemčani so z najboljšo igro letošnje sezone prišli do zmage proti Trimu, Dobova pa je v gosteh na Primorskem ugnala Koprčane.


Celjani so na tekmi z Izolo dokazali, da lahko igrajo tudi z debitanti v državnem prvenstvu. Odlično igro Celjanov je z 20 obrambami okronal vratar Miljan Vujović, ki odlično izkoristi vsako ponujeno priložnost v domačem prvenstvu. Mladi Črnogorec s slovenskim potnim listom je bil izbran za igralca tekme.

Tekma med Velenjem in Loko, ki vedno požeja veliko pozornosti prav zaradi številnih presenetljivih zmag Loke, se je tokrat končala z zanesljivo zmago Velenja. Velenje je doseglo še peto zaporedno zmago in na lestvici prehitelo Trebanjce. Na tekmi z Urbanescape Loko je znova blestel Matic Verdinek, ki je dosegel 10 golov.

Maribor si je pred domačo tekmo s Krko nadejal veliko, a se je ponovila zgodba iz prvega kroga državnega prvenstva. Novomeščani so v Maribor prišli odločni po zmago, kar so tudi dokazali na parketu. Krka je imela v vratih razpoloženega vratarja Žigo Urbiča, ki je tekmo končal pri 17 obrambah in prispeval veliko k končni zmagi Krke.

Ribnica je v 12. krogu lige NLB gostila Slovenj Gradčane, ki so v prvem krogu povzročali nemalo težav Ribničanom. Na povratnem obračunu je bila zgodba povsem drugačna, saj so Ribničani bolje začeli že od prve minute, v vratih pa je blestel vratar Mark Klarič.

Dobova je formo iz prve polovice rednega dela očitno prenesla v drugi del. Varovanci Benjamina Teraša so na gostovanju v Kopru prikazali odlično igro in prišli do osme zmage v prvenstvu. Odlično igro je prikazal novinec v Dobovi Matic Gerčar, ki je zbral 17 obramb.

Komentarji