Francozi tudi tokrat premočni

Slovenska izbrana vrsta je nocoj odigrala še drugo tekmo v sklopu pripravljalnih bojev z ekipo Francije. Na prvem medsebojnem obračunu so Francozi pokazali priepričljivo premoč in tudi zasluženo slavili (več tukaj). Vendar pa tudi danes ni bilo nič drugače. Francozi so ponovno upravičilo vlogo favorita in slavili z 29 : 21. Francozi so več kot dokazali, da bodo na prihajajočem svetovnem prvenstvu vsekakor v boju za medalije.


Tokrat je izbrana vrsta Veselila Vujovića tekmo začela nekoliko boljše v primerjavi s tisto pred dvemi dnevi. Sicer so bili v uvdonih minutah nekoliko boljši Francozi, ampak se Slovenci niso predali ter sledili hitremu ritmu francoske reprezentance. Francozi si niso uspeli priigrati več kot tri zadetke prednosti. V drugi polovici polčasa se je slovensla izbrana vrsta “galskim petelinom” uspela približati na zgolj zadetek zaostanka. Vendar pa domači niso tako hitro popustili in si do konca polčasa uspeli priigrati dva zadetka prednosti, 13 : 11.

V drugi polčas so odlično krenili domači rokometaši in si že v uvodnih minutah priigrali prednost štirih zadetkov, 15 : 11. Svojo priigrano prednost so upešno držali vse do druge polovice polčasa, ko se je Vujovićevim varovancem ponovno uspelo približati na zgolj zadetek zaostanka. Slovenska izbrana vrsta se je nekoliko sprostila kar je tudi terjalo svoj davek. Z nezbranostjo v obrambi so Francozem dopustili do nekaj lahkih zadetkov. Iz te zagate pa niso več znali najti pravega izhoda. Ponovno so zasluženo slavli Francozi, ampak tokrat samo z osmimi zadetki več, 28 : 20.

 

Pripravljalni tekmi Rouen

5.januar 2019

FRANCIJA : SLOVENIJA 34 : 25 (18 : 11)

7.januar 2019

FRANCIJA : SLOVENIJA 28 : 20 (13 : 11)

Gledalcev 4700, sodnika Boualloucha in Khenissi (Tunizija)
Francija: Gerard (6 obramb), Dumoulin (7); Remili 2, Nyokas 1, Lagarde 1, Mem 4, Tournat, Gerard, Mahe 2, Grebille 2, Abalo 4, Sorhaindo, Guigou 5 (4), L. Karabatić 3, Fabregas 1, Claire 2, Dipanda, Porte 1, Caucheteux 1; 

Slovenija: Kastelic (6 obramb), Ferlin (7); Blagotinšek 2, Verdinek, Henigman 2, Kavtičnik 1, Janc 3, (2), Bombač 4, Mačkovšek 2; 

Sedemmetrovke: Francija 6 (4), Slovenija 5 (2); 

Izključitve: Francija 10, Slovenija 14; 

Rdeči karton: Špende (35).

Komentarji