Blaž Blagotinšek: “Žal je to realna slika, Francozi so kondicijsko dva razreda nad nami.”

Dvakrat olimpijski, šestkrat svetovni in trikrat evrospki prvaki so bili tudi tokrat premočni za izbrano vrsto Veselina Vujovića. V prvem medsebojnem obračunu je bila slovenska izbrana vrsta popolnoma brez idej kako se upreti favorizirani Franciji (več tukaj). Na drugi tekmi so sicer prikazali nekoliko boljšo predstavi, ampak še vedno ne dovolj za zmago (več tukaj).


Sicer v tem pripravljalnem ciklusu naša izbrana vrsta ni nastopila v svoji najboljši zasedbi. Vsekakor se je poznala odsotnost organizatorja igre Mihe Zarabca in Marka Bezjaka ter pomembnega člena obrambe Darka Cingesarja. Poleg vseh odsotnosti pa je dan pred tekmo slačilnico “napadla” še viroza. Vseeno pa se je nekje skrivala tista tiha želja, da bi vsaj na eni tekmi slavili, kar pa jim žal ni uspelo.

Med igralci z zdravstvenimi težavami je bil tudi Blaž Blagotinšek, ki pa ob koncu tega pripravljalnega ciklusa ni skrival razočaranj: “Ni bilo dobro. Prvi polčas je še šlo, potem pa smo padli. Žal je bila to realna slika, Francozi so telesno dva razreda nad nami. Zdaj se vračamo v klube, kjer bomo prišli nazaj v tekmovalni ritem in formo. Nizozemce moramo dvakrat premagati in se kot prvi uvrstiti v EP.” (povzeto po časopisu Delo)

Slabo kondicijsko pripravljenost slovenske izbrane vrste pa je komentiral tudi vratar Urh Kastelic, ki je v prvem polčasu zbral šest obramb, v drugem pa ga je zamenjal Klemen Ferlin. “Res je, francozi so nas dobili na ‘fiziko’. Videlo se je, da smo bili tri tedne brez treninga. Vseeno pa smo lahko z drugo tekmo bolj zadovoljni kot s prvo. 45 minut smo bili blizu, potem je sledilo črnih pet minut, ko so francozi izkoristili vsako našo napako in nas razbili z nasprotnimi napadi,” je za časopis Delo dodal Kastelic.

Aprila slovensko izbrano vrsto sedaj čakata dve tekmi proti reprezentanci Nizozemske v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo (druga tekma bo odigrana 14. aprila v Celju). Z dvakratno zmago nad nizozemsko izbrano vrsto, bi si slovenska reprezentanca zagotovila prvo mesto v skupini ter tako boljše izhodišče pri žrebu.

Komentarji