Francozinje po preobratu prve finalistke

Danes ob 17:30 uri sta se v prvem polfinalnem dvoboju pomerili ekipi Francije in Danske. Spremljali smo izjemno izenačeno tekmo, trdni obrambi na obeh straneh in izjemno disciplinirano igro v napadu. Francozinje so se po pravi drami in preobratu veselile zmage z rezultatom 23-22.


Tekmo so bolje odprle Danke, ki so hitro povedle s tremi zadetki prednosti, Francozinjam pa so se “zatresle” noge. Hitro so prednost povišale že na 4 zadetke prednosti in selektor Krumbholz je bil primoran vzeti minuto odmora. Minuta odmora na Francozinje ni naredila dobrega vtisa, nekoliko bolje so zaigrale šele v zaključku prvega dela, ko so najprej zmanjšale na 10-7, kasneje pa na 10-8. Rezultat prvega polčasa je bil 12-10 za Danke, ki so tako v drugi polčas vstopile s psihološko prednostjo.

Francozinje so v drugem delu zadele prve in zmanjšale na zadetek zaostanka, toda Danke so se nato spet zbrale in prišle do 3, kasneje pa do 4 zadetkov prednosti. Zdelo se je, da Francozinje nimajo odgovora na hitro igro Dank. Nato pa so se v zaključku polčasa predramile tudi izkušene Francozinje in rezultat najprej izenačile na 20-20. Danke so nato dosegle zadetek, toda Francozinje so ga hitro vrnile in izenačile, čez nekaj minut pa povedle z 22-21. Spremljali smo pravo dramo. Danke so najprej izenačile, toda Francozinje so še enkrat povedle. Danke so v naslednjem napadu poizkusile s krila, toda Cleopatre Darleux je strel odbranila. Francozinje so imele napad, ki so ga hotele zaključiti s cepelinom, toda ni uspelo. Danke svojega zadnjega napada niso izkoristile in Francozinje so se po izjemnem preobratu, po tem ko so zaostajale večino tekme veselile uvrstitve v finale.

Pri Francozinjah je 4 zadetke dosegla Pauletta Foppa, po 3 so dodale Zaadi, Nocandy, Pineau in Toublanc. Pri Dankah je 5 zadetkov dosegla Line Haugsted, 4 pa Anne Mette Hansen.

FOTO: IHF

Komentarji