Franjo Bobinac poziva državo k spremembi zakonodaje!

Kot prvi – kar se seveda tudi spodobi – je na današnji tiskovni konferenci besedo dobil predsednik Rokometne zveze Slovenije Franjo Bobinac. Poudaril je, da smo Slovenci svetovna velesila v rokometu. Zahvalil se je vsem udeležencem, podpornikom, medijem in seveda celotni ekipi. 


“Danes na nek način praznujemo in veseli smo, da vas lahko v imenu rokometne družine pozdravim. Slavimo, kajti SLO je dosegla zelo zelo odmeven rezultat. To je šport, ki je v Evropi eden izmed najbolj prepoznavnih,” je svoj nagovor vsem prisotnim začel Franjo Bobinac. “Slovenija je pokazala, da je evropska in svetovna velesila. Po 16 letih smo bili v polfinalu EP, dosegli smo res dober rezultat in s tem na lep način zaokrožili status, ki ga ima slovenski rokomet – najuspešnejši kolektivni šport,” je poudaril predsednik in navdušeno čestital prav vsem rokometašem.

“Izredne čestitke Blažu Jancu, ki je izbran za najboljše desno krilo. Seveda pa so bili tudi drugi zelo blizu najboljšim posameznikom. Izjemna zahvala gre tudi strokovnemu štabu, tu je treba omeniti. Fizioterapevti, video analitiki, ostali člani. Vsi so dihali kot eno,” je s ponosom pripovedoval Bobinac.

Hvala medijem. Ko smo bili veseli, ste veselje delili

“Rad bi se zahvalil tudi predstavnikom medijev. Ves čas ste nas izredno lepo spremljali, bili ste veseli, kadar smo bili veseli mi, predvsem pa ste vse novice prenašali na res zelo primeren način,” je Bobinac pohvalil tudi sedmo silo.

Predsednik pa se je spomnil tudi vseh tistih, ki skrbijo za slovenski rokometni podmladek. “Reprezentanca je ogledalo vsakega športa, ni pa to samo po sebi umevno. Želim poudariti, da gre za vrhunsko delo vseh klubov. Danes sicer res igrajo v tujini, a kalili in rastli so v Sloveniji. Čestitke in priznanje tudi vsem entuziastom, ki vzgajate mlade rokometaše.”

Kako naprej?

“Leto bo zanimivo, uvrščeni smo na kvalifikacije za OI. Želimo si priti na olimpijado in verjamem, da nam lahko uspe. Mislim, da bo takrat, v aprilu, z nami celotna Slovenija, tako kot je bila sedaj. Predsedstvo si bo še naprej prizadevalo na srednji in dolgi rok bistveno izboljšati pogoje za slovenski šport. Šport je glavni ambasador naše države v svetu in temu je treba prilagoditi tudi zakonodajo,” je bil Bobinac ob koncu malce kritičen do oblasti in razdelitve državnih finančnih sredstev.

Komentarji