Gams: “Enakovredno se lahko kosamo z večino ekip iz naše skupine”

Včeraj je bil na sporedu žreb skupin EHF Evropske lige, ki se bo začela v drugi polovici meseca oktobra. V skupinskem delu omenjenega tekmovanja bomo imeli tudi slovenskega predstavnika RK Gorenje Velenje. Velenjčani so po včerajšnjem žrebu na Dunaju dobili tudi prve nasprotnike v evropski sezoni.


Pred žrebom je bilo jasno, da so se ose izognile ekipam Cocks (FIN), AEK Athens HC (GRČ) in Tatran Prešov (SVK). Žreb je odločil, da se bodo aktualni državni prvaki Slovenije v skupinskem delu EHF Evropske lige pomerili proti ekipam SC Magdeburg (Nemčija), IK Sävehof (Švedska), BM Logroño La Rioja (Španija), PAUC Handball (Francija) in RK Nexe (Hrvaška) nastopali pa bodo v skupini C.

Janez Gams, direktor Gorenja Velenja
˝Zanimiva in atraktivna skupina. Vedeli smo, da lahkih nasprotnikov v skupinskem delu EHF European League ne bo. Veselim se, da bomo v Velenju znova pozdravili Marka Bezjaka, Branka Tamšeta in Miho Kavčiča. Kot rečeno že pred sezono. Tekmovanje v skupinskem delu EHF EL je za našo ekipo v prvi vrsti nagrada za dosežene rezultate v pretekli sezoni. Poleg tega pa možnost dodatnega napredka in razvoja, ki bi ga radi unovčili v prihodnosti. Kljub temu pa verjamem, da se lahko enakovredno kosamo z večino ekip iz naše skupine. V tekmovanju bomo ponosno zastopali barve Slovenije, generalnega pokrovitelja Gorenje in mesta Velenje. Kam nas to pripelje pa bomo videli spomladi.˝

FOTO: Jurij Vodušek/RK Gorenje Velenje

Komentarji