Celjani suvereni na gostovanju v Ormožu

V športni dvorani Hardek v Ormožu sta se ob uvodu v 4. krog 1. NLB srečali moštvi, ki sta ob začetku sezone pokazali dva različna obraza. RK Celje Pivovarna Laško je v državno prvenstvo štartalo suvereno in na treh zaporednih srečanjih trikrat zmagal. Celjani, ki letos ne igrajo v evropskih tekmovanjih, so povsem osredotočeni na udejstvovanje v domači ligi. Povsem drugače je pri RK Jeruzalem Ormož. Današnji gostitelji namreč letos sploh še niso okusili slasti zmage. Za njih se je slabo končala tudi tokratna tekma, ki so jo Ormožani izgubili s 25-37. 


V prvi polovici polčasa so rokometaši Jeruzalema nekako še držali korak s Celjani. Do uvodnega vodstva je domače popeljal Teo Šulek, nato pa je Bojan Čudič iz sedemmetrovke zadel za 2-1 in nato znova Šulek za 3-2. To je bilo tudi zadnjič na tekmi, da so gostitelji vodili. Celjani so namreč nato pričeli graditi rezultatsko prednost. Do izrazitejšega vodstva so prišli v 19. minuti, ko jih je Tilen Kodrin popeljal na +4 (7-11). Do polčasa so večkratni slovenski prvaki še povečali prednost in pobegnili na 12-18.

V drugem polčasu Celjani niso imeli težkega dela. Njihova prednost je hitro rasla in v 40. minuti so prvič vodili z dvomestno prednostjo, Ante Ivanković je zadel za 24-14. Nadaljevanje tekem več ni prineslo tekmovalnega rokometa, saj domači niso imeli niti kančka upanja za zmago. Končni izid je ob izteku tekme postavil Matija Pandev (25-37). Najboljši strelec Ormožanov je bil Bojan Čudič s 6 zadetki. Pri Celjanih je blestel Gal Marguč z 9 goli.

Foto: RK Jeruzalem Ormož

Komentarji