Gimnazija Koper najboljša srednješolska ekipa v Sloveniji

V Novem mestu se je v ponedeljek 13.5.2019, odvijal zaključni turnir najboljših slovenskih srednjih šol v Sloveniji. Na koncu so se najbolje odrezali rokometaši koprske gimnazije, ki so v finalu premagali ekipo I. gimnazije Celje.


Poleg omenjenih dveh ekip sta na finalnem turnirju sodelovali še ekipi gimnazije Velenje ter domača Srednja elektro šola in tehniška gimnazija Novo mesto, katera je turnir tudi organizirala.

POLFINALNI BOJI

Na prvi polfinalni tekmi sta se pomerili ekipa Novega mesta in gimnazija Koper. Koprčani so tekmo začeli odločno in si do polčasa priigrali 4 zadetke prednosti (7:11). Novomeščani se niso predali ter v drugem polčasu stopili na plin, vendar jim je za preobrat zmanjkalo časa.

Celjani so na drugi polfinalni tekmi odločilno razliko proti sosedom iz Velenja naredili v drugem polčasu. Prvi se je v prid celjske gimnazije končal z rezultatom (13:14). Tekma se je končala s štirimi goli razlike (22:26)

TEKMI ZA 3. IN 1. MESTO 

Tekma za 3. mesto med domačo ekipo ter gimnazijo Velenje je potekala v zelo izenačenem vzdušju. Novomeščani so na polčas odšli z dvema zadetkom prednosti (11:9). Tudi drugi polčas se je nadaljeval v podobnem vzdušju vendar je domači ekipi uspelo zadržati prednost ter osvojiti tretje mesto z rezultatom (20:19).

Finalna tekma med gimnazijo Koper in I. gimnazijo Celje je bila odločena že v prvem polčasu, ki so ga Koprčani dobili z rezultatom (14:8). Tudi drugi polčas so nadaljevali na visokem nivoju ter na koncu slavili z rezultatom (23:17).

REZULTATI:

Polfinale:
SEŠTG : Gimnazija Koper  18:20 (7:11)
ŠC Velenje Gimnazija : I. gimnazija Celje  22:26 (13:14)

Tekma za 3. mesto:
SEŠTG : ŠC Velenje Gimnazija  20:19 (11:9)

Tekma za 1. mesto:
Gimnazija Koper : I. gimnazija Celje  23:17 (14:8)

NAJBOLJŠA POSTAVA TURNIRJA:

Peter Šiško, ŠC Velenje Gimnazija
Kristijan Windischer, SEŠTG
Tilen Kukman, SEŠTG
Domen Makuc, I. gimnazija Celje
Vid Turnšek, I. gimnazija Celje
Domen Stopar, Gimnazija Koper (MVP turnirja)
Leon Alessio (vratar), Gimnazija Koper

KONČNI VRSTNI RED

  1. Gimnazija Koper
  2. I. gimnazija Celje
  3. ŠC NM SEŠTG
  4. ŠC Velenje Gimnazija

Foto: Srednja elektro šola in tehniška gimnazija Novo mesto

Komentarji