Koper z novo okrepitvijo med vratnicama

V naslednji sezoni bo rumeno-modra vrata branil 21-letni Gašper Dobaj. 


Dobaj bo v koprskem dresu zaigral kot posojen igralec Celja Pivovarne Laško, ki pa je v letošnji sezoni branil barve škofjeloškega Urbanscapea“Odločitev, da svojo rokometno kariero nadaljujem v Kopru je bila lahka. V Celju ne bi imel mesta kot prvi ali drugi vratar, zato sem se odločil, da bi še naprej rad nabiral izkušnje drugod. Koper je odlična sredina za napredek, kjer se veliko in dobro trenira, tudi samo okolje mi je zelo všeč. S samo menjavo okolja nimam problemov; že pred leti semi z Velenja odšel v Celje in nato v Škofjo Loko.”

Dobaj je svojo rokometno pot začel že v prvem razredu osnovne šole. Sprva je treniral le v šoli, kasneje pa se je priključil tudi velenjskemu Gorenju. Nato je svojo pot nadaljeval v Celju, kasneje pa se je kot posojen igralec za eno sezono odpravil v Škofjo Loko. Vsekakor želi biti del ekipe, ki bo zapisala novo poglavje v koprskem rokometu: “ Navijačem lahko obljubim, da bom dal vse od sebe, bom pomagal ekipi, da dosežemo čim boljši rezultat.”

Dobaj od svojih soigralcev pričakuje, da ga bodo dobro sprejeli in bodo medsebojno dobro sodelovali. Prav tako ne dvomi o kakovosti trenerske ekipe: “Z Urošom sva bila v kontaktu že nekaj časa. Predstavil mi je svojo vizijo in cilje. Njegov pogled mi je bil všeč, zato tudi nisem imel nobenih zadržkov, ko sem sprejel ponudbo. Jureta Vrana pa sem spremljal že kot igralca in verjamem, da mi lahko v prihajajoči sezoni veliko pomaga pri samem napredku in nadaljni karieri.”

Dobaj se bo tako kot Bor Breznikar in Matevž Žagar ekipi pridružil že v mesecu juniju. Trener Rapotec želi opraviti testiranja in prvo fazo uvajanja v nov način dela in nov sistem igre.

Komentarji