Poljske Kielce prvič poražene po treh letih

Po 103 tekmah prevlade v domačih tekmovanjih v zadnjih 38 mesecih so poljske Kielce doživele prvi poraz. Presenečenje favoriziranim Kielcam so pripravili rokometaši Gwardie Opole, ki so na prvi tekmi v poljskem play-off-u z 32 : 31 na domačem terenu ugnali udeleženca letošnjega final 4 turnirja EHF lige prvakov. Na tekmi v proti Gwardiji je zaigral tudi Blaž Janc, ki je zadel 5-krat.

Prvi poraz po dolgoletni prevladi v poljskih tekmovanjih je komentiral trener Kielc Talant Dujshebaev: “Ko ekipa zmaga 103 tekem zapored v domačem tekmovanju, bo slej ko prej prišlo do padca. Če ne zdaj, kdaj potem? V nedeljo smo igrali pokal, v torek pa so igralci že odpotovali na naslednje gostovanje. Vse kar moramo storiti je, da pred povratno tekmo ostanemo mirni in na domačih tleh pridemo do zmage.”

Nekaj igralcev ima tudi težave s poškodbami med njimi je tudi Blaž Janc: “Blaž je po zadnji tekmi začutil bolečini v stegenjski mišici, ampak po vsej verjetnosti bo nared za povratni obračun. Julen Aginegalde zaradi težav s hrbtom ni zaigral v drugem polčasu proti Gwardiji. Vratar Cupara je dobil prosto tekmo, saj smo priložnost ponudili Filipu Iviću.”, je dejal Talant Dujshebaev.

Povratna tekma med Gwardio in Kielcam bo odigrana jutri ob 18. uri v dvorani Legia v Kielcah.

KPR Gwardia Opole – PGE VIVE Kielce 32:31 (15:15)

Gwardia: Malcher (13/40 obramb.), Zembrzycki (1/5 -obramb ) – Łangowski 9, Jankowski 6, Mauer 4/2, Zieniewicz 3, Klimków 2, Morawski 2, Siwak 2, Tarcijonas 2, Zarzycki 2, Lemaniak, Milewski, Zadura

VIVE: Ivić (6/32 obramb), Wałach (1/7 obramb) – Dujshebaev 6/2, Janc 5, Jurkiewicz 3, Kulesz 3, Mamić 3, Aguinagalde 2/1, Cindrić 2, Jachlewski 2, Bis 1, Fernandez

FOTO: Facebook

 

Komentarji