Gislason je rekel ne, Dušebajev preferira Zormana, Pastor brez kontakta

Na Rokometni zvezi Slovenije seveda molčijo glede poteka izbora novega selektorja. V rokometnih krogih pa se omenja 5 imen – 2 Slovenca in 3 tujci. Kdo ima največ možnosti in kaj vsi potencialni kandidati pravijo na to, da so v ožjem izboru?


ZORMAN: ZAKAJ PA NE?

Uroš Zorman je nedavno prevzel mesto pomočnika Veselina Vujovića. Šušlja pa se, da je tudi on eden izmed kandidatov za prevzem selektorskega stolčka. “To so želje vsakega trenerja. Zame bi bil to velik izziv, zakaj torej ne,” razmišlja Uroš Zorman. “Najprej se je treba rasno usesti in resno pogovoriti,” je poudaril bivši kapetan slovenske rokometne reprezentance. 

TALANT DUŠEBAJEV: “JAZ NE, PREDLAGAM PA ZORMANA”

“Pretekle izkušnje, ko sem vodil reprezentanci Madžarske in Poljske, sta me naučili, da je zelo težko voditi klub in reprezentanco hkrati. Skoraj nemogoče. Da bi delal na Poljskem in vodil Slovenijo, bi bilo zame zelo zelo težko,” razmišlja Dušebajev, ki pa v ospredje postavlja njegovega pomočnika v poljskih Kielcah Uroša Zormana. “Stoodstotno sem prepričan vanj. Poglejte Roberta Garcio Parronda ali mene, kako sva takoj po koncu kariere začela trenersko kariero na velikem odru. Treba je zaupati mladim ljudem,” svoje mišljenje predstavi Dušebajev.

O Zormanu pa mu ne zmanjka pohvalnih in spodbudnih besed: “Uroš je pravi Slovenec, ponosen Slovenec in ima dovolj izkušenj kot igralec, zdaj pa že leto in pol nabira tudi trenerske izkušnje. Mislim, da je lahko zelo dober in uspešen selektor slovenske reprezentance. Od nekdaj je z vsem srcem v slovenski reprezentanci in pripričan sem, da ima v njej lepo prihodnost.”

PASTOR NI ZAVRNIL, ČAKA KLIC

“Nič ne vem. Berem fina imena, eno izmed njih je moje, eno Uroševo, eno Talantovo in eno Alfredovo (Gislasonovo, op. a.). To so govorice, jaz o tem ne vem nič. S Szegedom imam pogodbo do leta 2021 in do takrat zagotovo ostajam. Poleg tega imam družino v Španiji. Ničesar ne morem reči, nihče ni stopil v stik z mano. Edino, kar lahko rečem, je to, da me nihče ni klical,” je razložil Španec, ki v Szegedu vodi kar štiri slovenske reprezentante (Deana Bombača, Mateja Gabra, Nika Henigmana in Maria Šoštariča).

GISLASON TAKOJ PROTI

“Bil sem presenečen, ko sem med kandidati zagledal svoje ime. Seveda bi mi bilo v veliko čast prevzeti slovensko reprezentanco, ampak žal to zaradi družinskih zadev zame trenutno ni mogoče,” je kategorično zavrnil Islandec, saj ima doma hudo bolno ženo. Kot je razložil v tem trenutku ni nobene možnosti, da bi opravljal kakršno koli trenersko delo.

TAMŠE KRATKO, JEDRNATO: “SEVEDA!”

Branko Tamše je v tem trenutku prost. Nazadnje je deloval v Zagrebu, pred tem v Celju, še prej v Velenju. Glede na dobro poznavanje slovenskih igralcev ima definitivno prednost pred ostalimi, saj se EP začne že čez dober mesec, priprave nanj pa čez dva tedna. “Seveda,” je kratko in jedrnato prikimal Tamše na vprašanje, ali bi bil pripravljen prevzeti selektorski stolček.

 

VIR IZJAV: EkipaSN
FOTO: PGE VIVE KIELCE

Komentarji