Napoved 7. kroga 2. DRL

V 7. krogu 2. DRL se nam obeta primorski derbi v Ajdovščini in derbi za 2. mesto.


V Ajdovščini se bosta srečala domača ekipa in Jadran. Ekipi sta tudi skupaj na prvenstveni lestvici in imata po 3 zmage. Ajdovščina ima 3 zaporedne zmage, medtem ko Jadran v gosteh ne igra najboljše (2 poraza v dveh tekmah). Vendar gre za lokalni derbi, kjer je zmagovalca nehvaležno napovedovati.

Odgovor na vprašanje, katera ekipa bo po 7. krogu zasedla 2. mesto na prvenstveni lestvici, bo dala tekma v Murski Soboti med Pomurjem in Alplesom iz Železnikov. Obe ekipi imata edini poraz s prvouvrščeno Sevnico. Pomurje je doseglo 14 zadetkov več in jih tudi 5 manj prejelo, vendar statistika sigurno ne bo odločala tekme. Tekmo pa lahko odločijo poškodbe rokometašev Pomurja… Obeta se nam zanimiva in trda tekma.

Vodilna Sevnica se odpravlja v Cerklje, kjer bo iskala 6. zaporedno zmago. Glede na 4 točke (2 zmagi in 3 poraze) ekipe iz Gorenjske so gostje, kljub dvema zmagama Cerkelj v prejšnji sezoni, veliki favoriti.

Že v petek se bosta v Gorišnici srečala 6. uvrščeni domačini in 8. uvrščena Radgona. Gorišnico lahko proglasimo za nesrečnike lige, saj so po uvodni zmagi proti Kronosu doživeli 3 zaporedne poraze za en sam zadetek. Poleg tega so na dveh zadnjih tekmah imeli 7-metrovko za izenačenje, a je v nobenem primeru niso izkoristili. Verjetno sedaj vsi igralci upajo, da je čas za novo zmago.

7. krog, 29. in 30.11.2019:
RD MOŠKANJCI GORIŠNICA – RK ARCONT RADGONA (petek ob 19:00)
RK POMURJE – RD ALPLES ŽELEZNIKI (sobota ob 19:00)
RK CERKLJE – RK SEVNICA (sobota ob 19:00)
RK AJDOVŠČINA – RD ŠKERJANC JADRAN HRPELJE KOZINA (sobota ob 20:00)
RK KRONOS je prost

Komentarji