Goran Cvijić: “Liga NLB je postala razvojna liga”

Pred tednom dni je v četrtek pred začetkom prvih tekem v 1. ligi NLB in nove sezone 2021/2022 potekala novinarska konferenca vseh prvoligaških klubov. Na njej so bili prisotni vsi trenerji klubov ter generalni sekretar RZS Goran Cvijić.


Celje in Trimo sta ob začetku letošnje sezone doživela hladen tuš in se ekspresno poslovila od evropskih tekmovanj. Smola z nasprotniki, a vseeno nekoliko nepričakovan izpad zlasti Celja, ki se je iz Evrope poslovil najhitreje po letu 1992. Izpad obeh ni najboljše za renome slovenskega rokometa.

Cilj slovenskega rokometa je verjetno, da pride Liga NLB med najboljših 9 lig v evropi, saj ima Slovenija tako zagotovljeno mesto v ligi prvakov. Na novinarski konferenci minuli četrtek smo zato generalnega sekretarja RZS Gorana Cvijića povprašali o tem, kakšen je plan, da pride Liga NLB med najboljših 9 lig v evropi: “Moramo se zavedati, da je v tem trenutku liga NLB predvsem razvojna liga. Iz nje vsako leto v tujino odide med 30 do 40 igralcev. Z delom slovenskih trenerjev slovenski klubi skušajo nadomestiti te igralce. To seveda ni enostavno in kaj takšnega se ne uspe narediti čez noč,” je uvodoma dejal Cvijić.

“V časih, ko je bila liga NLB med prvimi petimi klubi v Evropi, so v Sloveniji obstajali najmanj štirje klubi, ki so imeli milijon ali več letnega proračuna. Danes bi lahko blizu milijona zastavili skoraj da celotno ligo ali pa deset klubov v njej. To kar je za nas pomembno je, da tisti klubi, ki si zagotovijo nastop v evropskih tekmovanjih, v njih tudi nastopajo,” se je v zlata leta slovenskega rokometa vrnil generalni sekretar.

“Izpad Celja in Trima je po mojem mnenju v prvi vrsti posledica smole žreba. Letošnji rezultat na lestvici EHF v prihodnji sezoni ne bo pomenil še nič. Pričakujem, da bo slovenska liga NLB iz dvanajstega mesta napredovala na kakšno mesto višje. To pa je odvisno tudi od tega, kakšne rezultate bodo dosegali klubi iz držav, ki so pred nami (Hrvaška, Makedonija, Romunija in Belorusija),” je zaključil Cvijić.

Komentarji