Veszprem Marguča in Blagotinška do zmage nad Parižani

Tudi danes so bili v ligi prvakov v akciji naši legionarji. Gašper Marguč in Blaž Blagotinšek sta z Veszpremom prišla do zmage nad PSG-jem, Blaž Janc in Domen Makuc pa sta z Barcelono slavila na gostovanju v Flensburgu.


Tekmo v Veszpremu je bolje začel PSG, ki je na začetku povedel, ni pa si priigral otipljive prednosti. Nato je bolje zaigral Veszprem, a več kot zadetka prednosti si niso priigrali. V zaključku polčasa je spet pritisnil PSG in polčas dobil z 17-13. Tudi drugi del je imel pobudo gostujoči klub iz Pariza, v zaključku tekme pa je pritisnil Veszprem in tekmo dobil s 3 zadetki razlike. Prvi strelec tekme je bil z 10 zadetki Omar Yahia, Gašper Marguč je dosegel 3 zadetke.

Druga izjemna tekma je potekala v Flensburgu, kjer je domači klub gostil Barcelono Blaža Janca in Domna Makuca. Barca je imela pobudo vse od začetka tekme in na koncu slavila z 25-21. Blaž Janc in Domen Makuc se tokrat nista vpisala med strelce. Naslednjo tekmo bo Barca odigrala proti Motorju iz Zaporožja, Flensburg pa bo gostoval v Portu.

FOTO: Veszprem Handball

Komentarji