Gorenje pripeljalo Nikolo Špelića

Rokometni klub Gorenje Velenje je slab teden dni pred pričetkom priprav za novo sezono pripeljalo še zadnjo okrepitev v svojih vrstah za sezono 2018/19.


To je  27-letni hrvaških rokometaš Nikola Špelić, ki je v preteklosti kar pet sezon (2012-2016) prebil v dresu mariborskega Branika. Za vijolične je v slovenskih in evropskih tekmovanjih na 146 tekmah zabil 698 zadetkov. Posebej izjemen je bil v sezoni 2012/13, ko je mrežo tekmecev zatresel kar 262-krat in s tem postavil rekord mariborskega kluba. Dobre predstave so ga nato popeljale na Portugalsko, kjer je bil v minulih dveh sezonah član Porta. Pred prihodom v Slovenijo je bil član Zagreba, v katerem je tudi začel svojo športno pot in se z njim preizkusil v Ligi prvakov, ter Siscie Siska. Visokorasli rokometaš, ki dobro igra na obeh straneh igrišča – v Mariboru se ga je prijel vzdevek vijoličasti bombarder – je bil v preteklosti tudi član hrvaških mlajših reprezentančnih selekcij. Z izbrano vrsto do 19 let je na svetovnem prvenstvu leta 2009 v Tuniziji osvojil zlato kolajno.

Janez Gams, športni direktor RK Gorenje Velenje: “Po odhodu Jana Grebenca smo sicer vrgli oko na rokometno tržnico, a okrepitve na levem zunanjem igralnem mestu nikakor nismo iskali za vsako ceno. Ko se je pojavila priložnost za prihod Nikole Špelića, smo se hitro odzvali. Nikolo smo na slovenskih igriščih že imeli priložnost spoznati. Njegova igralska kakovost in pozitivna osebnost sta nesporni, zato sem prepričan, da je njegov prihod odlična novica za vse navijače kluba!”

Nikola Špelić, okrepitev RK Gorenje Velenje: “Vesel sem, da se vračam v Slovenijo, kjer je rokomet popularen, klubi pa med najkakovostnejših v regiji. V Portu mi nikakor ni bilo slabo, a želel sem oditi nekam, kjer je stil igre bolj podoben tistemu, katerega sem vajen od malih nog. V dresu Gorenja Velenja si s soigralci želim doseči čim več zmag ter se tako prebiti čim višje v vseh tekmovanjih.”

 

Foto: RK Maribor Branik

Komentarji